Placičky z filé z tresky

Ingredience


Filé z aljašské tresky 700 g
Kari koření 1 špetka
Mouka polohrubá 1.5 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 špetka
Pepř černý mletý 2 špetka
Strouhanka 1.5 polévková lžíce
Sýr Ementál (Primátor) 160 g
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 1.5 l
Strouhanka 3 polévková lžíce
Olej rostlinný 160 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Filé uvaříme, necháme vychladnout, umeleme v masovém strojku. V míse rybu smícháme s moukou, nastrouhaným sýrem, rozšlehanými vejci, solí, strouhankou, paprikou a kořením. Vypracujeme hmotu, ze které vyválíme váleček, nakrájíme ho na kousky, z nichž tvarujeme placičky, které obalíme ve strouhance.
  2. Placičky smažíme v rozpáleném oleji.