Placičky z filé z tresky
Ingredience
Filé z aljašské tresky |
700 g |
Kari koření |
1 špetka |
Mouka polohrubá |
1.5 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Strouhanka |
1.5 polévková lžíce |
Sýr Ementál (Primátor) |
160 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
1.5 l |
Strouhanka |
3 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
160 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Filé uvaříme, necháme vychladnout, umeleme v masovém strojku. V míse rybu smícháme s moukou, nastrouhaným sýrem, rozšlehanými vejci, solí, strouhankou, paprikou a kořením. Vypracujeme hmotu, ze které vyválíme váleček, nakrájíme ho na kousky, z nichž tvarujeme placičky, které obalíme ve strouhance.
- Placičky smažíme v rozpáleném oleji.