Guláš ze lvích hlav
Ingredience
Cibulka jarní |
2 kávová lžička |
Cukr třtinový |
1 kávová lžička |
Houby čerstvé |
55 g |
Krevety tygří - loupané |
55 g |
Maizena - kukuřičný škrob |
1 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
4 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřové maso mleté |
450 g |
Víno rýžové čínské |
1 polévková lžíce |
Vývar zeleninový |
500 ml |
Zázvor celý |
1 kávová lžička |
Zelí čínské |
680 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Vepřové maso smícháme s nadrobno nakrájenou cibulkou a zázvorem, přidáme nakrájené houby, sójovou omáčku, vařené krevety bez ulit, cukr, rýžové víno a kukuřičný škrob. Ze vzniklé směsi vytvoříme 4-6 masových knedlíčků.
- Zelí pokrájíme na větší kousky. Ve woku rozpálíme olej, vložíme zelí, osolíme a restujeme za stálého míchání 2-3 min. Poté přidáme masové knedlíčky, zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Zakryjeme a povaříme 30-45 min. Pokrm rozdělíme na talíře a podáváme.