Guláš ze lvích hlav

Ingredience


Cibulka jarní 2 kávová lžička
Cukr třtinový 1 kávová lžička
Houby čerstvé 55 g
Krevety tygří - loupané 55 g
Maizena - kukuřičný škrob 1 polévková lžíce
Olej rostlinný 4 polévková lžíce
Omáčka sójová 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Vepřové maso mleté 450 g
Víno rýžové čínské 1 polévková lžíce
Vývar zeleninový 500 ml
Zázvor celý 1 kávová lžička
Zelí čínské 680 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vepřové maso smícháme s nadrobno nakrájenou cibulkou a zázvorem, přidáme nakrájené houby, sójovou omáčku, vařené krevety bez ulit, cukr, rýžové víno a kukuřičný škrob. Ze vzniklé směsi vytvoříme 4-6 masových knedlíčků.
  2. Zelí pokrájíme na větší kousky. Ve woku rozpálíme olej, vložíme zelí, osolíme a restujeme za stálého míchání 2-3 min. Poté přidáme masové knedlíčky, zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Zakryjeme a povaříme 30-45 min. Pokrm rozdělíme na talíře a podáváme.