Smažené vepřové maso se zeleninou

Ingredience


Cibulka jarní 1 ks
Cuketa 170 g
Cukr třtinový 1 kávová lžička
Maizena - kukuřičný škrob 2 kávová lžička
Olej rostlinný 4 polévková lžíce
Omáčka sójová 1 polévková lžíce
Rajčata 115 g
Sůl 1 kávová lžička
Vepřové maso libové 230 g
Víno rýžové čínské 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rajčata spaříme vroucí vodou a oloupeme. Cuketu nakrájíme na dílky, rajčata na stejně velké kousky a cibuli také pokrájíme. Vepřové maso nakrájíme na tenké plátky a v míse smícháme se lžičkou sójové omáčky, cukrem, rýžovým vínem a kukuřičným škrobem a chvíli necháme marinovat.
  2. V pánvi rozpálíme olej a maso restujeme za stálého míchání cca 1 min. Děrovanou naběračkou maso vyjmeme a uchováme teplé. Do pánve přidáme zeleninu a za stálého míchání osmahneme cca 2 min. Ochutíme solí, vrátíme zpět maso a vaříme další minutu. Nakonec vmícháme zbytek sójové omáčky, rozdělíme na talíře a podáváme.