Smažené vepřové maso se zeleninou
Ingredience
Cibulka jarní |
1 ks |
Cuketa |
170 g |
Cukr třtinový |
1 kávová lžička |
Maizena - kukuřičný škrob |
2 kávová lžička |
Olej rostlinný |
4 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
1 polévková lžíce |
Rajčata |
115 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřové maso libové |
230 g |
Víno rýžové čínské |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rajčata spaříme vroucí vodou a oloupeme. Cuketu nakrájíme na dílky, rajčata na stejně velké kousky a cibuli také pokrájíme. Vepřové maso nakrájíme na tenké plátky a v míse smícháme se lžičkou sójové omáčky, cukrem, rýžovým vínem a kukuřičným škrobem a chvíli necháme marinovat.
- V pánvi rozpálíme olej a maso restujeme za stálého míchání cca 1 min. Děrovanou naběračkou maso vyjmeme a uchováme teplé. Do pánve přidáme zeleninu a za stálého míchání osmahneme cca 2 min. Ochutíme solí, vrátíme zpět maso a vaříme další minutu. Nakonec vmícháme zbytek sójové omáčky, rozdělíme na talíře a podáváme.