Bramborový salát s celerem a vejci
Ingredience
Brambory |
600 g |
Celer sterilovaný |
400 g |
Ocet kvasný lihový |
2 kávová lžička |
Olej olivový |
6 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Poté je oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vložíme je do mísy, přidáme k nim na kostičky nakrájený naložený celer, který jsme scedili a nechali okapat. Přidáme uvařená vejce nakrájená na stejné kostičky, ochutíme solí, pepřem a octem. Salát lehce promícháme s olivovým olejem.