Červené zelí na víně s jablkem
Ingredience
Cukr krupice |
1 polévková lžíce |
Hřebíček |
1 ks |
Jablka |
2 ks |
Kmín celý |
0.5 kávová lžička |
Ocet kvasný lihový |
2 kávová lžička |
Slanina vepřová |
50 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Víno červené |
100 ml |
Voda pitná |
80 ml |
Zelí hlávkové červené |
0.5 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ze zelí odlomíme zvadlé a poškozené listy, poté vykrojíme košťál a zelí nakrájíme na tenké nudličky. Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a hrubě nastrouháme. Zelí i jablko vložíme do velkého kastrolu, přidáme sůl, kmín, hřebíček, cukr, podlijeme vodou a vínem a pod pokličkou dusíme.
- V mezičase na pánvi vyškvaříme drobně pokrájenou slaninu.
- Když je zelí měkké, ochutíme ho octem a vmícháme vyškvařenou slaninu.