Červené zelí na víně s jablkem

Ingredience


Cukr krupice 1 polévková lžíce
Hřebíček 1 ks
Jablka 2 ks
Kmín celý 0.5 kávová lžička
Ocet kvasný lihový 2 kávová lžička
Slanina vepřová 50 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Víno červené 100 ml
Voda pitná 80 ml
Zelí hlávkové červené 0.5 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ze zelí odlomíme zvadlé a poškozené listy, poté vykrojíme košťál a zelí nakrájíme na tenké nudličky. Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a hrubě nastrouháme. Zelí i jablko vložíme do velkého kastrolu, přidáme sůl, kmín, hřebíček, cukr, podlijeme vodou a vínem a pod pokličkou dusíme.
  2. V mezičase na pánvi vyškvaříme drobně pokrájenou slaninu.
  3. Když je zelí měkké, ochutíme ho octem a vmícháme vyškvařenou slaninu.