Marinované grilované kuře
Ingredience
Chilli paprička |
2 ks |
Kuře |
800 g |
Limetka |
2 ks |
Česnek |
6 stroužek |
Citronová tráva |
50 g |
Cukr palmový |
1 polévková lžíce |
Kokosové mléko |
0.5 hrnek |
Koriandr celý |
0.5 hrst |
Omáčka rybí |
2 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
2 polévková lžíce |
Šalotka |
200 g |
Zázvor celý |
1 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuře naporcujeme na 8 - 10 dílů a připravíme marinádu. Stonky voňatky pokrájíme nahrubo, vložíme do mixéru spolu se všemi ostatními přísadami a důkladně rozemeleme. Kuře rozložíme do mísy, přelijeme marinádou a odložíme do chladu nejméně na 4 hodiny, lépe do druhého dne.
- Poté maso rozložíme na rošt a pečeme 20 - 30 minut v troubě, předehřáté na 200°C. Během pečení obracíme a potíráme zbytkem marinády.
- Rozdělíme na talíře, dozdobíme dílky limetky, nadrobno krájenými chilli papričkami a podáváme.