Marinované grilované kuře

Ingredience


Chilli paprička 2 ks
Kuře 800 g
Limetka 2 ks
Česnek 6 stroužek
Citronová tráva 50 g
Cukr palmový 1 polévková lžíce
Kokosové mléko 0.5 hrnek
Koriandr celý 0.5 hrst
Omáčka rybí 2 polévková lžíce
Omáčka sójová 2 polévková lžíce
Šalotka 200 g
Zázvor celý 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuře naporcujeme na 8 - 10 dílů a připravíme marinádu. Stonky voňatky pokrájíme nahrubo, vložíme do mixéru spolu se všemi ostatními přísadami a důkladně rozemeleme. Kuře rozložíme do mísy, přelijeme marinádou a odložíme do chladu nejméně na 4 hodiny, lépe do druhého dne.
  2. Poté maso rozložíme na rošt a pečeme 20 - 30 minut v troubě, předehřáté na 200°C. Během pečení obracíme a potíráme zbytkem marinády.
  3. Rozdělíme na talíře, dozdobíme dílky limetky, nadrobno krájenými chilli papričkami a podáváme.