Flejšky z Podkrkonoší

Ingredience


Bramborová kaše 500 g
Mouka pšeničná hladká T 650 3 polévková lžíce
Olej slunečnicový 5 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Strouhanka 150 g
Sůl 1 špetka
Tvaroh konzumní 250 g
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Bramborovou kaši dáme do mísy. Smícháme s moukou, vejcem, tvarohem, solí, pepřem, vypracujeme tužší bramborové těsto. Pak těsto dáme na pomoučený vál, rozválíme ho na plát o síle asi 7 mm. Formičkou o průměru asi 10 cm vykrojíme placky, které obalíme ve strouhance a dáme je na olejem vymazaný plech, který jsme rozehřáli v předem vyhřáté troubě.
  2. Flejšky pečeme dozlatova přibližně 7-8 minut z každé strany.