Flejšky z Podkrkonoší
Ingredience
Bramborová kaše |
500 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
5 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Strouhanka |
150 g |
Sůl |
1 špetka |
Tvaroh konzumní |
250 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 16 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Bramborovou kaši dáme do mísy. Smícháme s moukou, vejcem, tvarohem, solí, pepřem, vypracujeme tužší bramborové těsto. Pak těsto dáme na pomoučený vál, rozválíme ho na plát o síle asi 7 mm. Formičkou o průměru asi 10 cm vykrojíme placky, které obalíme ve strouhance a dáme je na olejem vymazaný plech, který jsme rozehřáli v předem vyhřáté troubě.
- Flejšky pečeme dozlatova přibližně 7-8 minut z každé strany.