Nočky - hop do vody
Ingredience
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
600 g |
Sůl |
2.5 kávová lžička |
Voda pitná |
3.3 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 3 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do mísy vsypeme hladkou mouku, pomalu do ní vléváme vlahou osolenou vodu (300 ml + 0,5 lžičky soli), promícháme a vypracujeme dost tuhé těsto, které je vláčné, ale dost tuhé.
- Ve větším hrnci dáme vařit vodu asi 3 litry, do které přidáme sůl. Lžičkou vykrajujeme nočky a vhazujeme je do vařící vody. Vařečkou je promícháváme, aby se nám nepřilepily ke dnu. Vaříme 3 minuty, vybereme sítem a vždy propláchneme pod tekoucí vodou. Dáme do mísy a polijeme máslem. Nočky "hop do vody" používáme jako přílohu místo těstovin nebo brambor.