Krkonošské chlupaté knedlíky

Ingredience


Brambory 500 g
Mouka pšeničná hrubá 200 g
Sádlo škvařené 2 polévková lžíce
Sůl 1.5 polévková lžíce
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 3 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupeme a omyjeme brambory, pak je na středním struhadle nastrouháme, slijeme z nich vodu. Přidáme vejce, mouku, sůl a dobře vymícháme polotuhé těsto. V hrnci přivedeme k varu asi 3 litry vody s jednou lžicí soli. Když se voda vaří, lžící vykrajujeme bramborové těsto a dáváme noky do vody. Občas promícháme, aby se nepřichytily ke dnu. Pomalu vaříme 10 minut, pak je sítem vytáhneme, pod proudem vody propláchneme a dáme do mísy. Polijeme je rozpuštěným sádlem a podáváme jako přílohu k masu.