Krupková kaše se škvarky

Ingredience


Cibule 1 ks
Krupky trhané 200 g
Masový vývar 5 dl
Sádlo škvařené 300 g
Slanina vepřová 80 g
Sůl 0.5 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Slaninu pokrájíme na kostičky a v pánvi je vysmažíme na zlaté škvarky.
  2. Krupky promyjeme pod tekoucí vodou a dáme je do hrnce.
  3. Přilijeme 5 dl masového vývaru a pomalu vaříme doměkka. Velmi často krupky mícháme. Uvařenou kaši osolíme podle chuti.
  4. Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno. V druhé pánvi rozpálíme sádlo a cibuli osmažíme dozlatova.
  5. Kaši ozdobíme smaženou cibulí i s výpekem a posypeme slaninou.