Krupková kaše se škvarky
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Krupky trhané |
200 g |
Masový vývar |
5 dl |
Sádlo škvařené |
300 g |
Slanina vepřová |
80 g |
Sůl |
0.5 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Slaninu pokrájíme na kostičky a v pánvi je vysmažíme na zlaté škvarky.
- Krupky promyjeme pod tekoucí vodou a dáme je do hrnce.
- Přilijeme 5 dl masového vývaru a pomalu vaříme doměkka. Velmi často krupky mícháme. Uvařenou kaši osolíme podle chuti.
- Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno. V druhé pánvi rozpálíme sádlo a cibuli osmažíme dozlatova.
- Kaši ozdobíme smaženou cibulí i s výpekem a posypeme slaninou.