Biftek s brusinkami

Ingredience


Borůvky 4 polévková lžíce
Česnek 3 stroužek
Hořčice plnotučná 1 polévková lžíce
Hovězí svíčková 0.5 kg
Kari koření 1 kávová lžička
Kečup 2 polévková lžíce
Máslo čerstvé 20 g
Mouka pšeničná hladká 2 polévková lžíce
Omáčka pikantní worcesterová 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Sádlo vepřové škvařené 150 g
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 4 ks
Víno červené 2 dl
Olej slunečnicový 1 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Uležené maso nakrájíme na silnější plátky, naklepeme je nožem, pomažeme hořčicí, osolíme, opepříme, na pánvičce na rozpáleném sádle zprudka opečeme. Když je maso hotové, vyndáme ho a dáme stranou. Do vypeku dáme mouku, worcester, nastrouhaný česnek, kečup, máslo, zalijeme vínem a chvilku povaříme. Nakonec podle chuti přidáme ještě koření, sůl a pepř.
  2. Na pánvičce rozpálíme olej, do oleje rozklepneme 1 ks vejce tak, aby nám zůstal žloutek celý a usmažíme volské oko.
  3. Na talíř dáme biftek, na něj položíme volské oko, lžíci borůvek a zalijeme šťávou.