Biftek s brusinkami
Ingredience
Borůvky |
4 polévková lžíce |
Česnek |
3 stroužek |
Hořčice plnotučná |
1 polévková lžíce |
Hovězí svíčková |
0.5 kg |
Kari koření |
1 kávová lžička |
Kečup |
2 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce |
Omáčka pikantní worcesterová |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Sádlo vepřové škvařené |
150 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
4 ks |
Víno červené |
2 dl |
Olej slunečnicový |
1 dl |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Uležené maso nakrájíme na silnější plátky, naklepeme je nožem, pomažeme hořčicí, osolíme, opepříme, na pánvičce na rozpáleném sádle zprudka opečeme. Když je maso hotové, vyndáme ho a dáme stranou. Do vypeku dáme mouku, worcester, nastrouhaný česnek, kečup, máslo, zalijeme vínem a chvilku povaříme. Nakonec podle chuti přidáme ještě koření, sůl a pepř.
- Na pánvičce rozpálíme olej, do oleje rozklepneme 1 ks vejce tak, aby nám zůstal žloutek celý a usmažíme volské oko.
- Na talíř dáme biftek, na něj položíme volské oko, lžíci borůvek a zalijeme šťávou.