Dort s tvarohovým krémem

Ingredience


Citronová kůra 1 kávová lžička
Cukr krupice 100 g
Máslo čerstvé 200 g
Mouka pšeničná hladká 300 g
Sůl 1 špetka
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Máslo čerstvé 0.5 polévková lžíce
Citronová kůra 1 kávová lžička
Cukr moučkový 3 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká 70 g
Pudinkový prášek - vanilkový 2 polévková lžíce
Tvaroh měkký 600 g
Vaječný bílek slepičí 7 ks
Vaječný žloutek slepičí 7 ks
Marmeláda meruňková 1 polévková lžíce
Cukr moučkový 1 polévková lžíce
Cukr vanilka 0.5 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mouku, máslo, cukr, žloutky, nastrouhanou citronovou kůru a sůl zpracujeme na válu na hladké těsto. Zabalíme ho do fólie a necháme v chladničce odpočinout.
  2. V mezičase připravíme tvarohovou náplň. Tvaroh našleháme, přidáme mouku promíchanou s pudinkovým práškem, cukr, strouhanou citronovou kůru, žloutky, dobře promícháme. Na závěr vmícháme pevný sníh z bílků.
  3. Těsto z chladničky vyndáme, na válu rozválíme do velikosti dortové formy (musí nám přikrýt i boky formy). Dortovou formu vytřeme máslem, vyložíme těstem, necháme v předehřáté troubě chvíli zapéct. Poté dno zapečeného těsta potřeme marmeládou a navršíme připravenou náplň. Vkládáme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme zhruba hodinu.
  4. Upečený dort posypeme moučkovým cukrem s vanilkou.