Krevetový salát s lučinou
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Citronová kůra |
1 polévková lžíce |
Krevety tygří - loupané |
250 g |
Olej olivový |
7 polévková lžíce |
Pažitka |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Salát ledový |
1 ks |
Sardelové řezy |
8 ks |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Lučina - termizovaný |
300 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ledový salát očistíme, poškozené listy odstraníme, zbytek listů jednotlivě rozdělíme a 1 minutu blanšírujeme v osolené vroucí vodě. Poté je scedíme a necháme okapat.
- Na pánvi rozpálíme 4 lžíce oleje, přidáme na plátky nakrájený česnek a na plátky nakrájené sardelky. Opékáme asi minutu, poté přidáme krevety.
- Lučinu promícháme s citronovou kůrou, na jemno nakrájenou pažitkou, 3 lžícemi oleje, osolíme a opepříme. 12 salátových listů naplníme směsí z lučiny, zbytek listů natrháme na větší kousky.
- Takto připravený ledový salát rozdělíme na připravené talíře, navrch rozložíme opečené krevety se sardelkami a pokapeme česnekovo-sardelkovým olejem z pánve.