Krevetový salát s lučinou

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Citronová kůra 1 polévková lžíce
Krevety tygří - loupané 250 g
Olej olivový 7 polévková lžíce
Pažitka 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Salát ledový 1 ks
Sardelové řezy 8 ks
Sůl 1 špetka
Sýr Lučina - termizovaný 300 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ledový salát očistíme, poškozené listy odstraníme, zbytek listů jednotlivě rozdělíme a 1 minutu blanšírujeme v osolené vroucí vodě. Poté je scedíme a necháme okapat.
  2. Na pánvi rozpálíme 4 lžíce oleje, přidáme na plátky nakrájený česnek a na plátky nakrájené sardelky. Opékáme asi minutu, poté přidáme krevety.
  3. Lučinu promícháme s citronovou kůrou, na jemno nakrájenou pažitkou, 3 lžícemi oleje, osolíme a opepříme. 12 salátových listů naplníme směsí z lučiny, zbytek listů natrháme na větší kousky.
  4. Takto připravený ledový salát rozdělíme na připravené talíře, navrch rozložíme opečené krevety se sardelkami a pokapeme česnekovo-sardelkovým olejem z pánve.