Pikantní krevetový salát s avokádem

Ingredience


Avokádo 2 ks
Česnek 1 stroužek
Chilli paprička 1 ks
Krevety tygří - loupané 200 g
Limetková kůra 1 polévková lžíce
Limetková šťáva 2 polévková lžíce
Olej sezamový 1 polévková lžíce
Omáčka sójová 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Salát Polníček 150 g
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Chilli papričku omyjeme, rozpůlíme, zbavíme semen a nasekáme na jemno. Ve velké míse smícháme chilli papričku s na plátky nakrájeným česnekem, limetkovou šťávou, limetkovou kůrou, sójovou omáčkou a sezamovým olejem.
  2. Krevety dáme do hrnce a vaříme ve vroucí osolené vodě asi 10 minut, poté je vyjmeme, scedíme, necháme okapat a vložíme do připravené marinády. Marinujeme asi 1 hodinu.
  3. Krevety vyjmeme z marinády, vložíme do salátové mísy, přidáme na kousky natrhaný polníček, na plátky nakrájené avokádo, osolíme, opepříme, zalijeme zbytkem marinády. Vše důkladně promícháme a podáváme.