Pikantní krevetový salát s avokádem
Ingredience
Avokádo |
2 ks |
Česnek |
1 stroužek |
Chilli paprička |
1 ks |
Krevety tygří - loupané |
200 g |
Limetková kůra |
1 polévková lžíce |
Limetková šťáva |
2 polévková lžíce |
Olej sezamový |
1 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Salát Polníček |
150 g |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Chilli papričku omyjeme, rozpůlíme, zbavíme semen a nasekáme na jemno. Ve velké míse smícháme chilli papričku s na plátky nakrájeným česnekem, limetkovou šťávou, limetkovou kůrou, sójovou omáčkou a sezamovým olejem.
- Krevety dáme do hrnce a vaříme ve vroucí osolené vodě asi 10 minut, poté je vyjmeme, scedíme, necháme okapat a vložíme do připravené marinády. Marinujeme asi 1 hodinu.
- Krevety vyjmeme z marinády, vložíme do salátové mísy, přidáme na kousky natrhaný polníček, na plátky nakrájené avokádo, osolíme, opepříme, zalijeme zbytkem marinády. Vše důkladně promícháme a podáváme.