Mrkvové noky s fetou

Ingredience


Garam masala 4 g
Mouka pšeničná hladká T 650 280 g
Mrkev kořen 1 kg
Muškátový oříšek 3 g
Sýr Feta 200 g
Vejce slepičí 1 ks
Česnek 2 stroužek
Cibulka jarní 60 g
Máslo čerstvé 30 g
Máta 30 g
Smetana 33% (šlehačka) 250 ml
Sůl 5 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oškrábanou oloupanou mrkev uvaříme ve vodě doměkka, necháme mírně vychladnout.
  2. Sýr feta a mrkev rozmixujeme, až vznikne hladká kaše. Dáme ji do misky, vmícháme do ní mouku, koření a vejce, vypracujeme hladké těsto. Vytvoříme z těsta malé moky.
  3. Jarní cibulky a česnek smažíme na másle při střední teplotě asi 3 minuty dozlatova. Přelijeme smetanou, přivedeme k varu, potom stáhneme oheň a omáčku asi 3 minuty zvolna vaříme, až mírně zhoustne. Odstavíme ji a vmícháme natrhanou mátu.
  4. Uvaříme noky po částech ve slané vodě. Jakmile vyplavou k povrchu, vyjmeme je naběračkou s otvory a upravíme na nahřáté talíře. Potom noky přelijeme teplou omáčkou a servírujeme.