Mrkvové noky s fetou
Ingredience
Garam masala |
4 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
280 g |
Mrkev kořen |
1 kg |
Muškátový oříšek |
3 g |
Sýr Feta |
200 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Cibulka jarní |
60 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Máta |
30 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
250 ml |
Sůl |
5 g |
-
Doba přípravy: 45 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Oškrábanou oloupanou mrkev uvaříme ve vodě doměkka, necháme mírně vychladnout.
- Sýr feta a mrkev rozmixujeme, až vznikne hladká kaše. Dáme ji do misky, vmícháme do ní mouku, koření a vejce, vypracujeme hladké těsto. Vytvoříme z těsta malé moky.
- Jarní cibulky a česnek smažíme na másle při střední teplotě asi 3 minuty dozlatova. Přelijeme smetanou, přivedeme k varu, potom stáhneme oheň a omáčku asi 3 minuty zvolna vaříme, až mírně zhoustne. Odstavíme ji a vmícháme natrhanou mátu.
- Uvaříme noky po částech ve slané vodě. Jakmile vyplavou k povrchu, vyjmeme je naběračkou s otvory a upravíme na nahřáté talíře. Potom noky přelijeme teplou omáčkou a servírujeme.