Salát s hovězím masem a křenem

Ingredience


Brambory 400 g
Hořčice Dijonská 1 polévková lžíce
Hovězí kýta 400 g
Křen smetanový 2 polévková lžíce
Okurky nakládané 4 ks
Olej olivový 3 polévková lžíce
Pažitka 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Řecký jogurt 200 g
Rukola 1 hrst
Šalotka 4 ks
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 4 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hovězí kýtu vaříme ve vroucí osolené vodě doměkka. Brambory omyjeme, očistíme, vložíme také do vroucí osolené vody a vaříme asi 20 minut.
  2. Maso slijeme, necháme vychladnout a nakrájíme na kousky. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.
  3. V misce smícháme olej, hořčici, 2 lžíce láku z okurek a pažitku. Brambory dáme do salátové mísy, osolíme, opepříme a promícháme se zálivkou a na kousky nakrájenými nakládanými okurkami. Šalotku nakrájíme na kostičky a společně s masem přidáme k bramborám. Řecký jogurt smícháme s křenem, osolíme, opepříme a přimícháme k bramborám a masu.
  4. Předem uvařená vejce nakrájíme na osminky, rukolu natrháme na větší kousky.
  5. Na připravené talíře rozdělíme brambory s masem a navrch poklademe osminky vajec a rukolu.