Salát s hovězím masem a křenem
Ingredience
Brambory |
400 g |
Hořčice Dijonská |
1 polévková lžíce |
Hovězí kýta |
400 g |
Křen smetanový |
2 polévková lžíce |
Okurky nakládané |
4 ks |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Řecký jogurt |
200 g |
Rukola |
1 hrst |
Šalotka |
4 ks |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
4 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Hovězí kýtu vaříme ve vroucí osolené vodě doměkka. Brambory omyjeme, očistíme, vložíme také do vroucí osolené vody a vaříme asi 20 minut.
- Maso slijeme, necháme vychladnout a nakrájíme na kousky. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.
- V misce smícháme olej, hořčici, 2 lžíce láku z okurek a pažitku. Brambory dáme do salátové mísy, osolíme, opepříme a promícháme se zálivkou a na kousky nakrájenými nakládanými okurkami. Šalotku nakrájíme na kostičky a společně s masem přidáme k bramborám. Řecký jogurt smícháme s křenem, osolíme, opepříme a přimícháme k bramborám a masu.
- Předem uvařená vejce nakrájíme na osminky, rukolu natrháme na větší kousky.
- Na připravené talíře rozdělíme brambory s masem a navrch poklademe osminky vajec a rukolu.