Asijský jablečný salát

Ingredience


Cibulka jarní 4 ks
Jablka 5 ks
Koriandr čerstvý 1 polévková lžíce
Limetková šťáva 1 polévková lžíce
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Rajčata 8 ks
Česnek 1 stroužek
Chilli paprička 1 ks
Cukr krupice 1 kávová lžička
Limetková šťáva 4 polévková lžíce
Omáčka rybí 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jablka omyjeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na plátky. V misce smícháme limetkovou šťávu s plátky jablek. Cherry rajčátka rozpůlíme, lístky koriandru nasekáme.
  2. V další misce smícháme na plátky nakrájený česnek, na jemno nasekanou chilli papričku, cukr, rybí omáčku, limetkovou šťávu, osolíme, opepříme, pořádně promícháme.
  3. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka a na pánvi ji osmažíme. Jablka smícháme s rajčaty a zálivkou, důkladně promícháme, navrch nasypeme osmaženou jarní cibulku a koriandr.