Asijský jablečný salát
Ingredience
Cibulka jarní |
4 ks |
Jablka |
5 ks |
Koriandr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Limetková šťáva |
1 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Rajčata |
8 ks |
Česnek |
1 stroužek |
Chilli paprička |
1 ks |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Limetková šťáva |
4 polévková lžíce |
Omáčka rybí |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Jablka omyjeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na plátky. V misce smícháme limetkovou šťávu s plátky jablek. Cherry rajčátka rozpůlíme, lístky koriandru nasekáme.
- V další misce smícháme na plátky nakrájený česnek, na jemno nasekanou chilli papričku, cukr, rybí omáčku, limetkovou šťávu, osolíme, opepříme, pořádně promícháme.
- Jarní cibulku nakrájíme na kolečka a na pánvi ji osmažíme. Jablka smícháme s rajčaty a zálivkou, důkladně promícháme, navrch nasypeme osmaženou jarní cibulku a koriandr.