Krkonošský zajíc cibuláč s tymiánem

Ingredience


Brusinky 150 g
Česnek 6 stroužek
Cibule 500 g
Máslo čerstvé 6 polévková lžíce
Masový vývar 4 dl
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Slanina vepřová 200 g
Strouhanka 4 polévková lžíce
Sůl 1 polévková lžíce
Tymián sušený 1 polévková lžíce
Zaječí maso 1 kg
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytého a osušeného celého zajíce prošpikujeme proužky slaniny, celého potřeme máslem a dáme do pekáče na 12 hodin (do chladničky) odležet.
  2. Druhý den ze zajíce nožem seškrabeme tuhé máslo. Pak zajíce osolíme, potřeme rozetřeným česnekem, opepříme, posypeme sušeným tymiánem a znovu potřeme máslem, které jsme z něj oškrabali. Zajíce dáme znovu do pekáče.
  3. Oloupanou a omytou cibuli nakrájíme na tenká kolečka a celého zajíce cibulí posypeme. Přilijeme masový vývar, zakryjeme pokrývkou a dáme do předem vyhřáté trouby péct.
  4. Pečeme při 250°C přibližně 60 -70 minut. Průběžně po 15 minutách zajíce poléváme výpekem. Pokud je potřeba dolijeme během pečení 1-2 dl vývaru.
  5. Mezitím na másle (2 lžíce) v pánvi osmažíme dozlatova strouhanku.
  6. Upečeného zajíce rozporcujeme, dáme na talíře, posypeme strouhankou, ozdobíme brusinkami a polijeme výpekem.