Zelené listy s nivou a pomeranči

Ingredience


Balsamico ocet 50 ml
Cukr krupice 2 polévková lžíce
Hořčice Dijonská 1 kávová lžička
Olej olivový 3 polévková lžíce
Ořechy vlašské 100 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Pomeranče 2 ks
Pomerančová kůra 1 kávová lžička
Salát ledový 1 ks
Sůl 1 špetka
Sýr Niva (Rokfór) 150 g
Voda pitná 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu předehřejeme na 160 stupňů Celsia. Na plech vysypeme vlašské ořechy, posypeme cukrem, pokapeme 2 lžícemi vody a vložíme do trouby. Pečeme asi 15 minut, dokud není cukr zkaramelizovaný.
  2. Pomeranče oloupeme, zbavíme bílé slupky, nakrájíme na kostičky a vložíme do salátové mísy.
  3. Ocet, nastrouhanou pomerančovou kůru a hořčici promícháme, osolíme, opepříme a odložíme stranou.
  4. Ledový salát omyjeme, očistíme, natrháme na velké kousky, přimícháme k pomerančům, přelijeme připravenou zálivkou, promícháme a nakonec posypeme vlašskými ořechy a na kostičky nakrájenou nivou.