Zelené listy s nivou a pomeranči
Ingredience
Balsamico ocet |
50 ml |
Cukr krupice |
2 polévková lžíce |
Hořčice Dijonská |
1 kávová lžička |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Ořechy vlašské |
100 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pomeranče |
2 ks |
Pomerančová kůra |
1 kávová lžička |
Salát ledový |
1 ks |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Niva (Rokfór) |
150 g |
Voda pitná |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Troubu předehřejeme na 160 stupňů Celsia. Na plech vysypeme vlašské ořechy, posypeme cukrem, pokapeme 2 lžícemi vody a vložíme do trouby. Pečeme asi 15 minut, dokud není cukr zkaramelizovaný.
- Pomeranče oloupeme, zbavíme bílé slupky, nakrájíme na kostičky a vložíme do salátové mísy.
- Ocet, nastrouhanou pomerančovou kůru a hořčici promícháme, osolíme, opepříme a odložíme stranou.
- Ledový salát omyjeme, očistíme, natrháme na velké kousky, přimícháme k pomerančům, přelijeme připravenou zálivkou, promícháme a nakonec posypeme vlašskými ořechy a na kostičky nakrájenou nivou.