Neapolské ravioli

Ingredience


Mouka pšeničná hladká T 650 250 g
Olej olivový extra panenský 1 polévková lžíce
Sůl 3 g
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Vejce slepičí 3 ks
Voda pitná 4 polévková lžíce
Česnek 1 stroužek
Játra kuřecí 60 g
Koření klobásové 5 g
Mleté kuřecí maso 120 g
Pepř černý mletý 5 g
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Ricotta 75 g
Salám Poličan 20 g
Sůl 5 g
Šunka parmská 30 g
Sýr Parmezán 2 polévková lžíce
Vejce slepičí 1 ks
Bazalka 30 g
Česnek 2 stroužek
Cibule 60 g
Olej olivový 2 polévková lžíce
Passata (drcená rajčata) 850 g
Pepř černý mletý 5 g
Sůl 5 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Prosátou mouku osolíme, přidáme vejce, olej a lžíci vody, mírně rozšleháme a v robotu zpracujeme těsto. Těsto zakryjeme fólií, necháme 30 minut odpočinout.
  2. Suroviny na náplň rozmixujeme na jemnou hmotu a odložíme.
  3. Nakrájenou cibuli a drcený česnek smažíme na oleji, průběžně promícháváme na slabém ohni doměkka. Přidáme rajčata, bylinky, sůl a pepř, omáčku přivedeme k varu, potom stáhneme oheň a zvolna vaříme asi 15 minut.
  4. Postupně z těsta vyválíme 2 placky tlusté asi 1 mm. Nožem rádýlkem z nich nakrájíme pruhy široké 10 cm. V odstupech asi 5 cm od sebe položíme k jednomu okraji každého pruhu hromádky náplně. Žloutek rozšleháme se 3 lžícemi vody, směsí potřeme těsto při jednom okraji a mezi hromádkami náplně. Potom těsto přehneme přes náplň a okraje pevně stiskneme k sobě. Pruhy rozdělíme mezi hromádkami nožem se zoubkovaným okrajem. Ravioli postupně vaříme asi 10 minut ve slané vodě. Vložíme je do omáčky a zahříváme, dokud se vše neprohřeje.