Neapolské ravioli
Ingredience
Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 g |
Olej olivový extra panenský |
1 polévková lžíce |
Sůl |
3 g |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Vejce slepičí |
3 ks |
Voda pitná |
4 polévková lžíce |
Česnek |
1 stroužek |
Játra kuřecí |
60 g |
Koření klobásové |
5 g |
Mleté kuřecí maso |
120 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Ricotta |
75 g |
Salám Poličan |
20 g |
Sůl |
5 g |
Šunka parmská |
30 g |
Sýr Parmezán |
2 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
1 ks |
Bazalka |
30 g |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
60 g |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Passata (drcená rajčata) |
850 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Sůl |
5 g |
-
Doba přípravy: 60 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Prosátou mouku osolíme, přidáme vejce, olej a lžíci vody, mírně rozšleháme a v robotu zpracujeme těsto. Těsto zakryjeme fólií, necháme 30 minut odpočinout.
- Suroviny na náplň rozmixujeme na jemnou hmotu a odložíme.
- Nakrájenou cibuli a drcený česnek smažíme na oleji, průběžně promícháváme na slabém ohni doměkka. Přidáme rajčata, bylinky, sůl a pepř, omáčku přivedeme k varu, potom stáhneme oheň a zvolna vaříme asi 15 minut.
- Postupně z těsta vyválíme 2 placky tlusté asi 1 mm. Nožem rádýlkem z nich nakrájíme pruhy široké 10 cm. V odstupech asi 5 cm od sebe položíme k jednomu okraji každého pruhu hromádky náplně. Žloutek rozšleháme se 3 lžícemi vody, směsí potřeme těsto při jednom okraji a mezi hromádkami náplně. Potom těsto přehneme přes náplň a okraje pevně stiskneme k sobě. Pruhy rozdělíme mezi hromádkami nožem se zoubkovaným okrajem. Ravioli postupně vaříme asi 10 minut ve slané vodě. Vložíme je do omáčky a zahříváme, dokud se vše neprohřeje.