Kuře pečené s jarní zeleninou

Ingredience


Cuketa 200 g
Hrášek 100 g
Karotka 200 g
Kukuřice 75 g
Kuře 4 ks
Olej slunečnicový 1 polévková lžíce
Pažitka 5 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Petržel - nať 5 polévková lžíce
Solamyl - bramborový škrob 2 kávová lžička
Strouhanka 5 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Tuřín 100 g
Víno bílé 1.5 dl
Vývar drůbeží 1.25 dl
Žervé 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Smícháme třetinu žervé, strouhanku, 2 lžíce pažitky, 2 lžíce petrželky, osolíme, opepříme, do každého kuřete vpravíme tuto nádivku. Kuřata dáme do pekáče, potřeme olejem, osolíme a opepříme.
  2. V předehřáté troubě pečeme 35 minut.
  3. Do zapékací nádoby vložíme v jedné vrstvě zeleninu, přidáme kuřecí vývar a polovinu zbývajících bylinek. Přikryjeme pokličkou a 25 minut zapékáme.
  4. Kuřata dáme na talíře a polijeme šťávou ze zeleniny.
  5. Smícháme solamyl s vínem a zbývajícím žervé. Dáme do pánve a mícháme, dokud se nezačne omáčka vařit, přidáme zbytek bylinek.
  6. Přelijeme kuřátka a podáváme se zeleninou.