Kuře pečené s jarní zeleninou
Ingredience
Cuketa |
200 g |
Hrášek |
100 g |
Karotka |
200 g |
Kukuřice |
75 g |
Kuře |
4 ks |
Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce |
Pažitka |
5 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Petržel - nať |
5 polévková lžíce |
Solamyl - bramborový škrob |
2 kávová lžička |
Strouhanka |
5 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tuřín |
100 g |
Víno bílé |
1.5 dl |
Vývar drůbeží |
1.25 dl |
Žervé |
200 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Smícháme třetinu žervé, strouhanku, 2 lžíce pažitky, 2 lžíce petrželky, osolíme, opepříme, do každého kuřete vpravíme tuto nádivku. Kuřata dáme do pekáče, potřeme olejem, osolíme a opepříme.
- V předehřáté troubě pečeme 35 minut.
- Do zapékací nádoby vložíme v jedné vrstvě zeleninu, přidáme kuřecí vývar a polovinu zbývajících bylinek. Přikryjeme pokličkou a 25 minut zapékáme.
- Kuřata dáme na talíře a polijeme šťávou ze zeleniny.
- Smícháme solamyl s vínem a zbývajícím žervé. Dáme do pánve a mícháme, dokud se nezačne omáčka vařit, přidáme zbytek bylinek.
- Přelijeme kuřátka a podáváme se zeleninou.