Aromatická křupavá kachnička
Ingredience
Badyán |
6 ks |
Cibulka jarní |
4 ks |
Hřebíček |
1 kávová lžička |
Kachna mražená |
1 ks |
Olej rostlinný |
3 polévková lžíce |
Pepř sečuánský |
1 polévková lžíce |
Skořice celá |
3 ks |
Sůl |
2 kávová lžička |
Víno rýžové čínské |
6 polévková lžíce |
Zázvor celý |
4 ks |
Cibulka jarní |
8 ks |
Okurka salátová |
0.5 ks |
Omáčka švestková |
0.5 hrnek |
Palačinky |
24 ks |
Salát ledový |
0.25 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 250 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Kachnu rozmrazíme, očistíme, odstraníme křídla a zbytek těla rozřízneme podél páteře napůl. Do obou polovin vetřeme důkladně sůl. Vložíme do mísy, přidáme kousky badyánu, pepř, hřebíček, skořici, cibulky, neloupaný zázvor, přilijeme rýžové víno a necháme min. 4-6 h marinovat.
- Maso poté dáme na pařák vložený do pánve s vroucí vodou a dusíme 3 -4 h. Po vyjmutí necháme 5 - 6 h vychladnout.
- V pánvi rozpálíme olej, vložíme do něj maso kůží dolů a během 5 -6 minut osmahneme dohněda. Před koncem smažení jednou obrátíme. Poté maso vyjmeme, necháme okapat, odřízneme od kosti a naaranžujeme na lůžko ze salátových listů.
- Podáváme po několika kouskách zabalené v palačinkách, doplněné omáčkou, nadrobno nakrájenou cibulkou a okurkou.