Aromatická křupavá kachnička

Ingredience


Badyán 6 ks
Cibulka jarní 4 ks
Hřebíček 1 kávová lžička
Kachna mražená 1 ks
Olej rostlinný 3 polévková lžíce
Pepř sečuánský 1 polévková lžíce
Skořice celá 3 ks
Sůl 2 kávová lžička
Víno rýžové čínské 6 polévková lžíce
Zázvor celý 4 ks
Cibulka jarní 8 ks
Okurka salátová 0.5 ks
Omáčka švestková 0.5 hrnek
Palačinky 24 ks
Salát ledový 0.25 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kachnu rozmrazíme, očistíme, odstraníme křídla a zbytek těla rozřízneme podél páteře napůl. Do obou polovin vetřeme důkladně sůl. Vložíme do mísy, přidáme kousky badyánu, pepř, hřebíček, skořici, cibulky, neloupaný zázvor, přilijeme rýžové víno a necháme min. 4-6 h marinovat.
  2. Maso poté dáme na pařák vložený do pánve s vroucí vodou a dusíme 3 -4 h. Po vyjmutí necháme 5 - 6 h vychladnout.
  3. V pánvi rozpálíme olej, vložíme do něj maso kůží dolů a během 5 -6 minut osmahneme dohněda. Před koncem smažení jednou obrátíme. Poté maso vyjmeme, necháme okapat, odřízneme od kosti a naaranžujeme na lůžko ze salátových listů.
  4. Podáváme po několika kouskách zabalené v palačinkách, doplněné omáčkou, nadrobno nakrájenou cibulkou a okurkou.