Těstovinové mušle plněné ricotou

Ingredience


Anglická slanina 40 g
Cibule 60 g
Olej olivový 1 polévková lžíce
Omáčka na těstoviny 250 g
Ricotta 750 g
Špenát listový čerstvý 500 g
Sůl 5 g
Sýr Parmezán 40 g
Těstoviny Conchiglie 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente a scedíme.
  2. Nakrájenou cibuli a anglickou slaninu smažíme na oleji, průběžně promícháváme, při střední teplotě asi 3 minuty, až slanina mírně zhnědne a cibule změkne. Přidáme nasekaný špenát, krátce podusíme, vmícháme sýr ricotta.
  3. Uvařené těstoviny naplníme směsí a posypeme parmezánem. Potom těstoviny rozložíme na studený grilovací plech mírně vytřený olejem a zapékáme je při střední teplotě asi 3 minuty dozlatova.
  4. Omáčku na těstoviny prohřejeme v hrnci a horkou nalijeme do hlubších talířů. Do omáčky urovnáme zapečené těstoviny a servírujeme.