Těstovinové mušle plněné ricotou
Ingredience
Anglická slanina |
40 g |
Cibule |
60 g |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Omáčka na těstoviny |
250 g |
Ricotta |
750 g |
Špenát listový čerstvý |
500 g |
Sůl |
5 g |
Sýr Parmezán |
40 g |
Těstoviny Conchiglie |
250 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente a scedíme.
- Nakrájenou cibuli a anglickou slaninu smažíme na oleji, průběžně promícháváme, při střední teplotě asi 3 minuty, až slanina mírně zhnědne a cibule změkne. Přidáme nasekaný špenát, krátce podusíme, vmícháme sýr ricotta.
- Uvařené těstoviny naplníme směsí a posypeme parmezánem. Potom těstoviny rozložíme na studený grilovací plech mírně vytřený olejem a zapékáme je při střední teplotě asi 3 minuty dozlatova.
- Omáčku na těstoviny prohřejeme v hrnci a horkou nalijeme do hlubších talířů. Do omáčky urovnáme zapečené těstoviny a servírujeme.