Pita chléb plněný vepřovým masem tandoori
Ingredience
Chléb Pita |
4 plátek |
Jogurt bílý |
125 g |
Marináda tandoori |
125 ml |
Olej rostlinný |
2 kávová lžička |
Vepřová kýta |
0.5 kg |
Cibule |
200 g |
Koriandr mletý |
1 kávová lžička |
Mango |
1 ks |
Salát hlávkový |
1 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vepřové maso nakrájené na plátky, které jsme marinovali asi 30 minut v omáčce tandoori, opečeme na roštu potřeném olejem asi 5 minut po každé straně. Hotové je necháme vychladnout a pak rozkrájíme na nudličky asi 1 cm dlouhé.
- Pita chléb rozpůlíme tak, aby vznikly jednotlivé kapsy, které zevnitř vytřeme koriandrovým jogurtem (jogurt smíchaný s mletým koriandrem) a plníme mangem, masovými nudličkami, cibulí nakrájenou na kolečka a salátovými lístky.