Tortelloni plněné krevetami
Ingredience
Bazalka |
1 polévková lžíce |
Česnek |
1 stroužek |
Cibulka jarní |
80 g |
Krevety tygří - loupané |
300 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Nudlové těsto |
200 g |
Ricotta |
125 g |
Sůl |
5 g |
Česnek |
1 stroužek |
Chilli paprička |
1 ks |
Cibulka jarní |
80 g |
Krevetová pasta |
50 g |
Olej olivový |
5 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
5 g |
Rajčata |
60 g |
Sůl |
5 g |
Vývar rybí |
125 ml |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nakrájené jarní cibulky a drcený česnek osmažíme na másle dozlatova a necháme vychladnout. Potom přidáme nakrájené krevety, sýr, bazalku a sůl podle chuti a zamícháme. Plátky těsta rozložíme na pracovní plochu a na každý položíme lžičku krevetové náplně. Okraje těsta potřeme vodou, plátky přehneme na polovinu, uzavřeme je a stočíme. Tortelloni mohou mít rovněž tvar kruhu: na každé kolečko upravíme větší množství náplně, okraje potřeme vodou, navrch položíme druhé kolečko a okraje pevně přitiskneme k sobě. Kolečka již nestáčíme.
- V pánvi zahřejeme 3 lžíce olivového oleje, přidáme pastu a krátce osmažíme. Přilijeme vývar pánev zakryjeme pokličkou a 5 minut vaříme.
- V další pánvi rozpálíme zbylý olivový olej, přidáme česnek, jarní cibulky a sušenou chilli papričku a mícháme na malém ohni, až česnek a cibule zezlátnou. Přidáme krevetový vývar a kostičky rajčete, sůl a pepř a prohřejeme.
- Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a postupně v ní uvaříme tortelloni. Každou várku vaříme 3-4 minuty, potom těstoviny vyjmeme, vložíme do omáčky a protřeseme. Těstoviny musejí být omáčkou dobře pokryté.