Tortelloni plněné krevetami

Ingredience


Bazalka 1 polévková lžíce
Česnek 1 stroužek
Cibulka jarní 80 g
Krevety tygří - loupané 300 g
Máslo čerstvé 20 g
Nudlové těsto 200 g
Ricotta 125 g
Sůl 5 g
Česnek 1 stroužek
Chilli paprička 1 ks
Cibulka jarní 80 g
Krevetová pasta 50 g
Olej olivový 5 polévková lžíce
Pepř černý mletý 5 g
Rajčata 60 g
Sůl 5 g
Vývar rybí 125 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nakrájené jarní cibulky a drcený česnek osmažíme na másle dozlatova a necháme vychladnout. Potom přidáme nakrájené krevety, sýr, bazalku a sůl podle chuti a zamícháme. Plátky těsta rozložíme na pracovní plochu a na každý položíme lžičku krevetové náplně. Okraje těsta potřeme vodou, plátky přehneme na polovinu, uzavřeme je a stočíme. Tortelloni mohou mít rovněž tvar kruhu: na každé kolečko upravíme větší množství náplně, okraje potřeme vodou, navrch položíme druhé kolečko a okraje pevně přitiskneme k sobě. Kolečka již nestáčíme.
  2. V pánvi zahřejeme 3 lžíce olivového oleje, přidáme pastu a krátce osmažíme. Přilijeme vývar pánev zakryjeme pokličkou a 5 minut vaříme.
  3. V další pánvi rozpálíme zbylý olivový olej, přidáme česnek, jarní cibulky a sušenou chilli papričku a mícháme na malém ohni, až česnek a cibule zezlátnou. Přidáme krevetový vývar a kostičky rajčete, sůl a pepř a prohřejeme.
  4. Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a postupně v ní uvaříme tortelloni. Každou várku vaříme 3-4 minuty, potom těstoviny vyjmeme, vložíme do omáčky a protřeseme. Těstoviny musejí být omáčkou dobře pokryté.