Těstovinové závitky s ricottou
Ingredience
Bazalka |
20 g |
Bylinky čerstvé - svazek |
50 g |
Lasagne |
400 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Muškátový oříšek |
3 g |
Omáčka na těstoviny |
300 g |
Ricotta |
400 g |
Sůl |
5 g |
Sýr Parmezán |
40 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Čerstvé plátky těsta vaříme ve slané vodě al dente. Mícháme je, aby se neslepily.
- Smícháme v míse sýr ricotta, rozšlehané vejce, muškátový oříšek a nasekané bylinky. Uvařené plátky těsta rozložíme na pracovní plochu. Do středu každého plátku dáme 2-3 lžíce sýrové směsi. Horní třetinu plátku přeložíme přes náplň, potom přes ni přeložíme dolní třetinu a konce opatrně zkroutíme (každý konec jiným směrem).
- Zapékací mísu vytřeme rozehřátým máslem a vložíme do něj závitky. Pokapeme máslem a střední části závitků polijeme omáčkou. Mísu zakryjeme a těstoviny zapékáme asi 5 minut v předehřáté troubě při 180 °C, až se prohřejí. Hotový pokrm posypeme nastrouhaným parmezánem a nakrájenými lístky bazalky a servírujeme.