Těstovinové závitky s ricottou

Ingredience


Bazalka 20 g
Bylinky čerstvé - svazek 50 g
Lasagne 400 g
Máslo čerstvé 30 g
Muškátový oříšek 3 g
Omáčka na těstoviny 300 g
Ricotta 400 g
Sůl 5 g
Sýr Parmezán 40 g
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Čerstvé plátky těsta vaříme ve slané vodě al dente. Mícháme je, aby se neslepily.
  2. Smícháme v míse sýr ricotta, rozšlehané vejce, muškátový oříšek a nasekané bylinky. Uvařené plátky těsta rozložíme na pracovní plochu. Do středu každého plátku dáme 2-3 lžíce sýrové směsi. Horní třetinu plátku přeložíme přes náplň, potom přes ni přeložíme dolní třetinu a konce opatrně zkroutíme (každý konec jiným směrem).
  3. Zapékací mísu vytřeme rozehřátým máslem a vložíme do něj závitky. Pokapeme máslem a střední části závitků polijeme omáčkou. Mísu zakryjeme a těstoviny zapékáme asi 5 minut v předehřáté troubě při 180 °C, až se prohřejí. Hotový pokrm posypeme nastrouhaným parmezánem a nakrájenými lístky bazalky a servírujeme.