Hruškový salát s fíky

Ingredience


Créme fraiche 100 g
Fíky sušené 10 ks
Hrušky 3 ks
Limetková šťáva 2 polévková lžíce
Olej z vlašských ořechů 1 polévková lžíce
Ořechy vlašské 100 g
Rukola 200 g
Sýr Parmezán 300 g
Voda pitná 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hrušky omyjeme, zbavíme jádřince, nakrájíme na plátky. Vložíme je do mísy, zakápneme limetkovou šťávou.
  2. Creme fraiche smícháme s polovinou nastrouhaného parmezánu, trochou vody a ušleháme hladký krém.
  3. Hrušky rozdělíme na talíře, posypeme nasekanými vlašskými ořechy, nakrájenými fíky a zbytkem sýra, zalijeme připravenou zálivkou a olejem z vlašských ořechů. Rukolu omyjeme, nasekáme nahrubo a přimícháme k salátu. Poté ihned podáváme.