Hruškový salát s fíky
Ingredience
Créme fraiche |
100 g |
Fíky sušené |
10 ks |
Hrušky |
3 ks |
Limetková šťáva |
2 polévková lžíce |
Olej z vlašských ořechů |
1 polévková lžíce |
Ořechy vlašské |
100 g |
Rukola |
200 g |
Sýr Parmezán |
300 g |
Voda pitná |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Hrušky omyjeme, zbavíme jádřince, nakrájíme na plátky. Vložíme je do mísy, zakápneme limetkovou šťávou.
- Creme fraiche smícháme s polovinou nastrouhaného parmezánu, trochou vody a ušleháme hladký krém.
- Hrušky rozdělíme na talíře, posypeme nasekanými vlašskými ořechy, nakrájenými fíky a zbytkem sýra, zalijeme připravenou zálivkou a olejem z vlašských ořechů. Rukolu omyjeme, nasekáme nahrubo a přimícháme k salátu. Poté ihned podáváme.