Králík marinovaný se zelím

Ingredience


Králík 1200 g
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Voda pitná 150 ml
Hořčice plnotučná 2 kávová lžička
Kečup 200 ml
Kmín drcený 0.333333 kávová lžička
Majoránka 2 kávová lžička
Omáčka sójová 2 kávová lžička
Sůl 0.5 kávová lžička
Cukr krupice 1 polévková lžíce
Kmín celý 0.5 kávová lžička
Ocet kvasný lihový 2 kávová lžička
Sůl 0.5 kávová lžička
Zelí hlávkové bílé 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Marinádu připravíme z ingrediencí, uvedených v návodu. Králíka naporcujeme, na povrchu uděláme mělké zářezy a maso potřeme připravenou marinádou. Vložíme do mísy, pod fólií necháme do druhého dne marinovat.
  2. V pekáči rozpustíme máslo, na něj poskládáme porce králíka i s marinádou, trochu podlijeme teplou vodou a v předehřáté troubě pečeme, až je maso měkké. Během pečení maso poléváme výpekem, podle potřeby podlijeme teplou vodou.
  3. V mezičase připravíme zelí. Hlávku zelí zbavíme uvadlých i poškozených listů, rozpůlíme, vykrojíme košťál a zelí nakrájíme na jemné nudličky. Rozkrájené zelí vložíme do hrnce, přidáme sůl, kmín, cukr a ocet. Podlijeme vodou, zelí promícháme a pod poklicí dusíme za občasného míchání, až bude zelí měkké.