Králík marinovaný se zelím
Ingredience
Králík |
1200 g |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Voda pitná |
150 ml |
Hořčice plnotučná |
2 kávová lžička |
Kečup |
200 ml |
Kmín drcený |
0.333333 kávová lžička |
Majoránka |
2 kávová lžička |
Omáčka sójová |
2 kávová lžička |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Cukr krupice |
1 polévková lžíce |
Kmín celý |
0.5 kávová lžička |
Ocet kvasný lihový |
2 kávová lžička |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Zelí hlávkové bílé |
1 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Marinádu připravíme z ingrediencí, uvedených v návodu. Králíka naporcujeme, na povrchu uděláme mělké zářezy a maso potřeme připravenou marinádou. Vložíme do mísy, pod fólií necháme do druhého dne marinovat.
- V pekáči rozpustíme máslo, na něj poskládáme porce králíka i s marinádou, trochu podlijeme teplou vodou a v předehřáté troubě pečeme, až je maso měkké. Během pečení maso poléváme výpekem, podle potřeby podlijeme teplou vodou.
- V mezičase připravíme zelí. Hlávku zelí zbavíme uvadlých i poškozených listů, rozpůlíme, vykrojíme košťál a zelí nakrájíme na jemné nudličky. Rozkrájené zelí vložíme do hrnce, přidáme sůl, kmín, cukr a ocet. Podlijeme vodou, zelí promícháme a pod poklicí dusíme za občasného míchání, až bude zelí měkké.