Conchiglie s kuřetem a pestem
Ingredience
Mleté kuřecí maso |
500 g |
Mouka pšeničná hladká |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Paprika červená |
60 g |
Pórek |
200 g |
Sůl |
5 g |
Sýr Parmezán |
50 g |
Těstoviny Conchiglie |
250 g |
Vývar drůbeží |
400 ml |
Bazalka |
50 g |
Česnek |
2 stroužek |
Olej olivový |
60 ml |
Oříšky piniové |
50 g |
-
Doba přípravy: 45 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Zapékací mísu vytřeme rozehřátým máslem nebo olejem. Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, pečlivě scedíme, necháme okapat.
- Na kolečka nakrájené pórky smažíme na oleji na středním ohni asi 2 minuty. Přidáme mleté kuřecí maso a smažíme, až zhnědne a všechna tekutina se z něj odpaří. Hrudky rozmělníme vidličkou. Přidáme mouku a kuřecí směs asi minutu podusíme. Potom přilijeme vývar, přidáme kostičky papriky, průběžně promícháváme a přivedeme k varu. Zmírníme teplotu a směs asi minutu zvolna vaříme, až zhoustne.
- Omáčka pesto: bazalku, piniové oříšky, česnek a olej rozmixujeme dohladka a dáme do mističky nebo konvičky. Povrch zakryjeme fólií, aby se k omáčce nedostal vzduch.
- Směs masa upravíme do vychladlých těstovin. Naplněné conchiglie vložíme do zapékací mísy a zakryjeme alobalem. Pečeme asi 15 minut, až se pokrm dokonale prohřeje. Potom do každé mušle nalijeme lžíci omáčky pesto a posypeme ji parmazánem.