Conchiglie s kuřetem a pestem

Ingredience


Mleté kuřecí maso 500 g
Mouka pšeničná hladká 1 polévková lžíce
Olej olivový 2 polévková lžíce
Paprika červená 60 g
Pórek 200 g
Sůl 5 g
Sýr Parmezán 50 g
Těstoviny Conchiglie 250 g
Vývar drůbeží 400 ml
Bazalka 50 g
Česnek 2 stroužek
Olej olivový 60 ml
Oříšky piniové 50 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zapékací mísu vytřeme rozehřátým máslem nebo olejem. Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, pečlivě scedíme, necháme okapat.
  2. Na kolečka nakrájené pórky smažíme na oleji na středním ohni asi 2 minuty. Přidáme mleté kuřecí maso a smažíme, až zhnědne a všechna tekutina se z něj odpaří. Hrudky rozmělníme vidličkou. Přidáme mouku a kuřecí směs asi minutu podusíme. Potom přilijeme vývar, přidáme kostičky papriky, průběžně promícháváme a přivedeme k varu. Zmírníme teplotu a směs asi minutu zvolna vaříme, až zhoustne.
  3. Omáčka pesto: bazalku, piniové oříšky, česnek a olej rozmixujeme dohladka a dáme do mističky nebo konvičky. Povrch zakryjeme fólií, aby se k omáčce nedostal vzduch.
  4. Směs masa upravíme do vychladlých těstovin. Naplněné conchiglie vložíme do zapékací mísy a zakryjeme alobalem. Pečeme asi 15 minut, až se pokrm dokonale prohřeje. Potom do každé mušle nalijeme lžíci omáčky pesto a posypeme ji parmazánem.