Houbové rizoto

Ingredience


Bujón hovězí 1 ks
Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Houby sušené 50 g
Olej stolní 4 polévková lžíce
Oregano sušené 1 kávová lžička
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 špetka
Pórek 1 ks
Rýže indiánská 20 g
Rýže loupaná 300 g
Sůl 1 špetka
Sýr Eidam cihla 40% 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zalijeme houby vodou a povaříme je doměkka.
  2. Rýži propláchneme. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme rýži a opečeme. Vmícháme nakrájený česnek, pórek, houby a zalijeme 0.5l vody. Osolíme, opepříme, přidáme papriku, oregano a bujon.
  3. Promícháme, zakryjeme pokličkou a vaříme.
  4. Rizoto podáváme teplé.