Houbové rizoto
Ingredience
Bujón hovězí |
1 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Houby sušené |
50 g |
Olej stolní |
4 polévková lžíce |
Oregano sušené |
1 kávová lžička |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 špetka |
Pórek |
1 ks |
Rýže indiánská |
20 g |
Rýže loupaná |
300 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Eidam cihla 40% |
100 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Zalijeme houby vodou a povaříme je doměkka.
- Rýži propláchneme. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme rýži a opečeme. Vmícháme nakrájený česnek, pórek, houby a zalijeme 0.5l vody. Osolíme, opepříme, přidáme papriku, oregano a bujon.
- Promícháme, zakryjeme pokličkou a vaříme.
- Rizoto podáváme teplé.