Tortellini na houbách
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Citrony |
1 ks |
Houby čerstvé |
200 g |
Máslo čerstvé |
60 g |
Muškátový oříšek |
3 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Petržel - nať |
20 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
320 ml |
Sůl |
5 g |
Sýr Parmezán |
35 g |
Těstoviny Tortellini |
500 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je, vrátíme do hrnce a udržujeme teplé. Houby pokrájíme na proužky, citron důkladně omyjeme a ostrouháme z něj kůru.
- Houby krátce smažíme na másle při střední teplotě, vmícháme do nich drcený česnek, smetanu, citronovou kůru a muškátový oříšek,dochutíme pepřem a solí. Povaříme 1-2 minuty, průběžně promícháváme, přidáme strouhaný parmezán a omáčku ještě asi 3 minuty zahříváme při mírné teplotě.
- Omáčku nalijeme na tortellini a opatrné promícháme. Jednotlivé porce můžeme ozdobit hrubě mletým pepřem a snítkami petržele.