Tortellini na houbách

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Citrony 1 ks
Houby čerstvé 200 g
Máslo čerstvé 60 g
Muškátový oříšek 3 g
Pepř černý mletý 5 g
Petržel - nať 20 g
Smetana 33% (šlehačka) 320 ml
Sůl 5 g
Sýr Parmezán 35 g
Těstoviny Tortellini 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je, vrátíme do hrnce a udržujeme teplé. Houby pokrájíme na proužky, citron důkladně omyjeme a ostrouháme z něj kůru.
  2. Houby krátce smažíme na másle při střední teplotě, vmícháme do nich drcený česnek, smetanu, citronovou kůru a muškátový oříšek,dochutíme pepřem a solí. Povaříme 1-2 minuty, průběžně promícháváme, přidáme strouhaný parmezán a omáčku ještě asi 3 minuty zahříváme při mírné teplotě.
  3. Omáčku nalijeme na tortellini a opatrné promícháme. Jednotlivé porce můžeme ozdobit hrubě mletým pepřem a snítkami petržele.