Pstruh na mandlích
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Cibulka jarní |
2 ks |
Citrony |
0.5 ks |
Estragon |
4 ks |
Mandle |
100 g |
Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká |
3 polévková lžíce |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Petržel - nať |
4 ks |
Pstruh |
1 kg |
Tymián čerstvý |
4 ks |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné pstruhy opláchneme a osušíme, do vnitřku každého pstruha dáme snítku petrželové nati, snítku tymiánu a estragonu, měsíček citronu.
- Mandle umeleme. Česnek a cibulku nakrájíme na kolečka a osmažíme na lžící olivového oleje.
- Pstruhy obalíme v mouce, v rozšlehaných vejcích a umletých mandlích.
- Ve velké pánvi rozpustíme máslo s rostlinným olejem, rozehřejeme a pstruhy smažíme po každé straně asi šest minut.
- Podáváme posypané osmaženou cibulkou s česnekem.