Pstruh na mandlích

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Cibulka jarní 2 ks
Citrony 0.5 ks
Estragon 4 ks
Mandle 100 g
Máslo čerstvé 3 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká 3 polévková lžíce
Olej olivový 1 polévková lžíce
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Petržel - nať 4 ks
Pstruh 1 kg
Tymián čerstvý 4 ks
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné pstruhy opláchneme a osušíme, do vnitřku každého pstruha dáme snítku petrželové nati, snítku tymiánu a estragonu, měsíček citronu.
  2. Mandle umeleme. Česnek a cibulku nakrájíme na kolečka a osmažíme na lžící olivového oleje.
  3. Pstruhy obalíme v mouce, v rozšlehaných vejcích a umletých mandlích.
  4. Ve velké pánvi rozpustíme máslo s rostlinným olejem, rozehřejeme a pstruhy smažíme po každé straně asi šest minut.
  5. Podáváme posypané osmaženou cibulkou s česnekem.