Kachní prsa s melounem

Ingredience


Kachní prsa 4 ks
Máta 1 polévková lžíce
Meloun vodní 400 g
Oříšky piniové 2 polévková lžíce
Pažitka 1 polévková lžíce
Ředkvička 150 g
Šalotka 3 ks
Chilli paprička 2 ks
Cukr třtinový 2 polévková lžíce
Limetková šťáva 2 polévková lžíce
Omáčka rybí 2 polévková lžíce
Tamarindová pasta 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kachní prsa omyjeme, očistíme, kůži nařízneme do mřížky. Osolíme a položíme na pekáč kůží dolů. Pekáč dáme na sporák a kachní prsa asi 10 minut opékáme. Když je kůže dozlatova, odebereme lžící vypečený tuk, prsa otočíme a opékáme ještě asi 3 minuty.
  2. Chilli papričky omyjeme, očistíme, zbavíme semen a na jemno nakrájíme. Vložíme do misky a promícháme s 2 lžícemi rybí omáčky, 2 lžícemi limetkové šťávy, 2 lžícemi třtinového cukru a lžící tamarindové pasty. Do takto připravené zálivky vložíme kachní prsa nakrájená na nudličky, plátky ředkviček, na jemno nakrájenou šalotku, na kostičky nakrájený meloun, nasekanou pažitku a mátu. Vše promícháme a před podáváním posypeme piniovými oříšky.