Kachní prsa s melounem
Ingredience
Kachní prsa |
4 ks |
Máta |
1 polévková lžíce |
Meloun vodní |
400 g |
Oříšky piniové |
2 polévková lžíce |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Ředkvička |
150 g |
Šalotka |
3 ks |
Chilli paprička |
2 ks |
Cukr třtinový |
2 polévková lžíce |
Limetková šťáva |
2 polévková lžíce |
Omáčka rybí |
2 polévková lžíce |
Tamarindová pasta |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kachní prsa omyjeme, očistíme, kůži nařízneme do mřížky. Osolíme a položíme na pekáč kůží dolů. Pekáč dáme na sporák a kachní prsa asi 10 minut opékáme. Když je kůže dozlatova, odebereme lžící vypečený tuk, prsa otočíme a opékáme ještě asi 3 minuty.
- Chilli papričky omyjeme, očistíme, zbavíme semen a na jemno nakrájíme. Vložíme do misky a promícháme s 2 lžícemi rybí omáčky, 2 lžícemi limetkové šťávy, 2 lžícemi třtinového cukru a lžící tamarindové pasty. Do takto připravené zálivky vložíme kachní prsa nakrájená na nudličky, plátky ředkviček, na jemno nakrájenou šalotku, na kostičky nakrájený meloun, nasekanou pažitku a mátu. Vše promícháme a před podáváním posypeme piniovými oříšky.