Variace salátů se ztraceným vejcem

Ingredience


Anglická slanina 100 g
Ciabatta 1 ks
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pažitka 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Rukola 80 g
Salát ledový 100 g
Salát Polníček 80 g
Špenát listový čerstvý 100 g
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 4 ks
Žampiony čerstvé 200 g
Česnek 1 stroužek
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Hořčice Dijonská 1 kávová lžička
Olej olivový 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ledový salát, rukolu, polníček a špenát omyjeme, očistíme, natrháme na kousky. Vložíme do velké salátové mísy. Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a společně s pažitkou osmahneme na pánvi.
  2. Osmažené žampiony přidáme k salátům. Na pánvi na oleji osmahneme na kostičky nakrájenou slaninu a přidáme také k salátům. Ciabattu nakrájíme na kostičky a také osmahneme na pánvi dokřupava.
  3. Do kastrůlku s vařící vodou necháme sklouznout rozklepnutá vejce a 4 minuty povaříme. Smícháme dijonskou hořčici, citronovou šťávu, olivový olej, plátky česneku, špetku soli a pepře, takto připravenou zálivkou přelijeme salát. Důkladně promícháme, rozdělíme na připravené talíře a na každý talíř navrch položíme jedno uvařené vejce, posypeme opečenou ciabattou.