Variace salátů se ztraceným vejcem
Ingredience
Anglická slanina |
100 g |
Ciabatta |
1 ks |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pažitka |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rukola |
80 g |
Salát ledový |
100 g |
Salát Polníček |
80 g |
Špenát listový čerstvý |
100 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
4 ks |
Žampiony čerstvé |
200 g |
Česnek |
1 stroužek |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Hořčice Dijonská |
1 kávová lžička |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ledový salát, rukolu, polníček a špenát omyjeme, očistíme, natrháme na kousky. Vložíme do velké salátové mísy. Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a společně s pažitkou osmahneme na pánvi.
- Osmažené žampiony přidáme k salátům. Na pánvi na oleji osmahneme na kostičky nakrájenou slaninu a přidáme také k salátům. Ciabattu nakrájíme na kostičky a také osmahneme na pánvi dokřupava.
- Do kastrůlku s vařící vodou necháme sklouznout rozklepnutá vejce a 4 minuty povaříme. Smícháme dijonskou hořčici, citronovou šťávu, olivový olej, plátky česneku, špetku soli a pepře, takto připravenou zálivkou přelijeme salát. Důkladně promícháme, rozdělíme na připravené talíře a na každý talíř navrch položíme jedno uvařené vejce, posypeme opečenou ciabattou.