Fazolkový salát s nivou
Ingredience
Anglická slanina |
10 dkg |
Česnek |
1 stroužek |
Ciabatta |
1 ks |
Fazolové lusky zelené |
200 g |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rukola |
150 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Niva (Rokfór) |
140 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
Hořčice Dijonská |
2 kávová lžička |
Ocet vinný červený |
2 polévková lžíce |
Olej olivový |
6 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Připravíme si zálivku do které smícháme 2 lžičky dijónské hořčice, 2 lžíce vinného octa, 6 lžic olivového olej, špetku soli a pepře.
- Na pánvi rozpálíme olej a opečeme na něm stroužek česneku a na kostičky nakrájenou slaninu. Po dvou minutách přidáme na kostičky nakrájenou ciabattu a opékáme dozlatova.
- Do vroucí vody ponoříme vejce a necháme 7 minut vařit, pak je zchladíme, oloupeme a odložíme stranou. Zelené fazolky omyjeme, očistíme a necháme 5 minut blanšírovat v osolené vroucí vodě, poté je slijeme a necháme okapat.
- Ve velké salátové míse smícháme fazolky, osmaženou slaninu, ciabattu, nasekanou rukolu a na kostičky nakrájenou nivu. Osolíme, opepříme a vše důkladně promícháme. Rozdělíme na talíře a navrch položíme rozpůlená vejce.