Fazolkový salát s nivou

Ingredience


Anglická slanina 10 dkg
Česnek 1 stroužek
Ciabatta 1 ks
Fazolové lusky zelené 200 g
Olej olivový 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rukola 150 g
Sůl 1 špetka
Sýr Niva (Rokfór) 140 g
Vejce slepičí 4 ks
Hořčice Dijonská 2 kávová lžička
Ocet vinný červený 2 polévková lžíce
Olej olivový 6 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Připravíme si zálivku do které smícháme 2 lžičky dijónské hořčice, 2 lžíce vinného octa, 6 lžic olivového olej, špetku soli a pepře.
  2. Na pánvi rozpálíme olej a opečeme na něm stroužek česneku a na kostičky nakrájenou slaninu. Po dvou minutách přidáme na kostičky nakrájenou ciabattu a opékáme dozlatova.
  3. Do vroucí vody ponoříme vejce a necháme 7 minut vařit, pak je zchladíme, oloupeme a odložíme stranou. Zelené fazolky omyjeme, očistíme a necháme 5 minut blanšírovat v osolené vroucí vodě, poté je slijeme a necháme okapat.
  4. Ve velké salátové míse smícháme fazolky, osmaženou slaninu, ciabattu, nasekanou rukolu a na kostičky nakrájenou nivu. Osolíme, opepříme a vše důkladně promícháme. Rozdělíme na talíře a navrch položíme rozpůlená vejce.