Brokolicový salát s ementálem a volským okem
Ingredience
Anglická slanina |
100 g |
Balsamico ocet |
1 polévková lžíce |
Brokolice |
500 g |
Olej olivový extra panenský |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Ementál (Primátor) |
100 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme na rozpálené pánvi dozlatova. Brokolici omyjeme, očistíme, rozdělíme na růžičky a vaříme ve vroucí osolené vodě asi 15 minut, poté slijeme, necháme okapat, rozdělíme na připravené talíře. Zakápneme olivovým olejem a balzamikovým octem.
- Na pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje, vyklepneme na ni vejce tak, aby vznikla volská oka, nijak nemícháme.
- Na brokolici nasypeme osmaženou slaninu, nastrouhaný ementál a připravené volské oko. Před podáváním dosolíme a dopepříme.