Brokolicový salát s ementálem a volským okem

Ingredience


Anglická slanina 100 g
Balsamico ocet 1 polévková lžíce
Brokolice 500 g
Olej olivový extra panenský 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Sýr Ementál (Primátor) 100 g
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme na rozpálené pánvi dozlatova. Brokolici omyjeme, očistíme, rozdělíme na růžičky a vaříme ve vroucí osolené vodě asi 15 minut, poté slijeme, necháme okapat, rozdělíme na připravené talíře. Zakápneme olivovým olejem a balzamikovým octem.
  2. Na pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje, vyklepneme na ni vejce tak, aby vznikla volská oka, nijak nemícháme.
  3. Na brokolici nasypeme osmaženou slaninu, nastrouhaný ementál a připravené volské oko. Před podáváním dosolíme a dopepříme.