Dušené okurky s rýží

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 120 g
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mrkev kořen 220 g
Okurka salátová 800 g
Pepř cayenský 1 špetka
Rýže dlouhozrnná 120 g
Sůl 1 kávová lžička
Vývar zeleninový 500 ml
Zakysaná smetana 3 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Okurky oloupeme, rozpůlíme, zbavíme zrníček. Mrkev očistíme, spolu s okurkami nakrájíme na nudličky.
  2. V kastrolu rozehřejeme máslo a podusíme na něm oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a mrkev asi 5 minut. Přilijeme vývar, uvedeme do varu. Vsypeme propláchnutou rýži, pod pokličkou zvolna dusíme asi 5 minut. Přidáme okurky a dusíme ještě 10-15 minut.
  3. Nakonec pokrm osolíme, okořeníme cayenským pepřem, ochutíme citronovou šťávou. Pro zjemnění vmícháme zakysanou smetanu.