Dušené okurky s rýží
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
120 g |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
220 g |
Okurka salátová |
800 g |
Pepř cayenský |
1 špetka |
Rýže dlouhozrnná |
120 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vývar zeleninový |
500 ml |
Zakysaná smetana |
3 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Okurky oloupeme, rozpůlíme, zbavíme zrníček. Mrkev očistíme, spolu s okurkami nakrájíme na nudličky.
- V kastrolu rozehřejeme máslo a podusíme na něm oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a mrkev asi 5 minut. Přilijeme vývar, uvedeme do varu. Vsypeme propláchnutou rýži, pod pokličkou zvolna dusíme asi 5 minut. Přidáme okurky a dusíme ještě 10-15 minut.
- Nakonec pokrm osolíme, okořeníme cayenským pepřem, ochutíme citronovou šťávou. Pro zjemnění vmícháme zakysanou smetanu.