Zelené fazolky s ovčím sýrem

Ingredience


Ciabatta 1 ks
Cibule červená 1 ks
Fazolové lusky zelené 300 g
Hořčice 1 kávová lžička
Ocet jablečný 2 polévková lžíce
Olej olivový 6 polévková lžíce
Olivy černé 20 ks
Rajčata Cherry 20 ks
Sůl 1 špetka
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino 200 g
Cukr krupice 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu předehřejeme na 150 stupňů Celsia. Cherry rajčátka omyjeme, přepůlíme a položíme na plech řeznou plochou dolů, pečeme asi 60 minut.
  2. Ve vroucí osolené vodě asi 3 minuty blanšírujeme zelené fazolky, poté je slijeme a necháme okapat.
  3. V misce smícháme olej, jablečný ocet, cukr, hořčici a uděláme zálivku. Ciabattu nakrájíme na kostičky a na troše olivového oleje ji opečeme.
  4. Opečená rajčátka promícháme se zálivkou, přidáme olivy, na kostičky nakrájený ovčí sýr, proužky červené cibule, ciabattu a fazolky. Vše promícháme společně s připravenou zálivkou, poté ihned podáváme.