Zelené fazolky s ovčím sýrem
Ingredience
Ciabatta |
1 ks |
Cibule červená |
1 ks |
Fazolové lusky zelené |
300 g |
Hořčice |
1 kávová lžička |
Ocet jablečný |
2 polévková lžíce |
Olej olivový |
6 polévková lžíce |
Olivy černé |
20 ks |
Rajčata Cherry |
20 ks |
Sůl |
1 špetka |
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
200 g |
Cukr krupice |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Troubu předehřejeme na 150 stupňů Celsia. Cherry rajčátka omyjeme, přepůlíme a položíme na plech řeznou plochou dolů, pečeme asi 60 minut.
- Ve vroucí osolené vodě asi 3 minuty blanšírujeme zelené fazolky, poté je slijeme a necháme okapat.
- V misce smícháme olej, jablečný ocet, cukr, hořčici a uděláme zálivku. Ciabattu nakrájíme na kostičky a na troše olivového oleje ji opečeme.
- Opečená rajčátka promícháme se zálivkou, přidáme olivy, na kostičky nakrájený ovčí sýr, proužky červené cibule, ciabattu a fazolky. Vše promícháme společně s připravenou zálivkou, poté ihned podáváme.