Podkrkonošské špízy nadivoko
Ingredience
Bažantí prsa |
800 g |
Bobkový list |
8 ks |
Cibule |
4 ks |
Citronová šťáva |
0.5 kávová lžička |
Hříbky čerstvé |
200 g |
Máslo bylinkové |
2 polévková lžíce |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Slanina vepřová |
200 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
2 dl |
Srnčí kýta |
400 g |
Sůl |
2 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Srnčí kýtu a bažantí prsa omyjeme a osušíme. Slaninu nakrájíme na tenké hranolky, srnčí kýtu prošpikujeme. Pak maso pokrájíme na malé medailonky.
- Čerstvé hříbky očistíme, omyjeme a nakrájíme na klínky, které zapíchneme pomocí jehly do bažantích prsou. Pak je nakrájíme na medailonky.
- Oloupeme cibuli, pokrájíme na silnější kolečka. Maso potřeme bylinkovým máslem, osolíme, opepříme, každý kousek zabalíme do tenkého plátku prorostlé slaniny. Na grilovací jehly postupně a střídavě navlékáme zabalené maso s cibulí, 1-2 bobkové listy napíchneme mezi maso na jednu jehlu. Vše potřeme olivovým olejem a grilujeme do zlatohněda.
- Z výpeku připravíme jemnou šťávu: do výpeku z grilovaného masa přimícháme tuhou šlehačku, kterou ochutíme několika kapkami citronové šťávy.
- Grilované maso podáváme na jehle se šlehačkovou šťávou a podáváme s přílohou podle chuti.