Podkrkonošské špízy nadivoko

Ingredience


Bažantí prsa 800 g
Bobkový list 8 ks
Cibule 4 ks
Citronová šťáva 0.5 kávová lžička
Hříbky čerstvé 200 g
Máslo bylinkové 2 polévková lžíce
Olej olivový 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Slanina vepřová 200 g
Smetana 33% (šlehačka) 2 dl
Srnčí kýta 400 g
Sůl 2 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Srnčí kýtu a bažantí prsa omyjeme a osušíme. Slaninu nakrájíme na tenké hranolky, srnčí kýtu prošpikujeme. Pak maso pokrájíme na malé medailonky.
  2. Čerstvé hříbky očistíme, omyjeme a nakrájíme na klínky, které zapíchneme pomocí jehly do bažantích prsou. Pak je nakrájíme na medailonky.
  3. Oloupeme cibuli, pokrájíme na silnější kolečka. Maso potřeme bylinkovým máslem, osolíme, opepříme, každý kousek zabalíme do tenkého plátku prorostlé slaniny. Na grilovací jehly postupně a střídavě navlékáme zabalené maso s cibulí, 1-2 bobkové listy napíchneme mezi maso na jednu jehlu. Vše potřeme olivovým olejem a grilujeme do zlatohněda.
  4. Z výpeku připravíme jemnou šťávu: do výpeku z grilovaného masa přimícháme tuhou šlehačku, kterou ochutíme několika kapkami citronové šťávy.
  5. Grilované maso podáváme na jehle se šlehačkovou šťávou a podáváme s přílohou podle chuti.