Zapečené penne s anglickou slaninou

Ingredience


Anglická slanina 150 g
Cibule 60 g
Mléko plnotučné 250 ml
Olej olivový 1 polévková lžíce
Pažitka 25 g
Pepř černý mletý 5 g
Smetana 33% (šlehačka) 250 ml
Sůl 5 g
Šunka dušená 125 g
Sýr Bocconcini 125 g
Sýr Čedar 125 g
Těstoviny Penne 250 g
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme, dáme do zapékací mísy vytřené olejem.
  2. Nakrájenou cibuli smažíme na oleji, průběžně promícháváme na slabém ohni doměkka. Přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a smažíme 2 minuty. Potom do směsi vmícháme nakrájenou šunku, odstavíme, necháme vychladnout.
  3. V misce rozšleháme vejce, mléko, smetanu, pažitku, sůl a pepř, přidáme strouhaný čedar, bocconcini a směs se šunkou a slaninou. Důkladně promícháme, rovnoměrně naneseme na vrstvu těstovin v zapékací míse. Zapékáme 35-40 minut dozlatova.