Zapečené penne s anglickou slaninou
Ingredience
Anglická slanina |
150 g |
Cibule |
60 g |
Mléko plnotučné |
250 ml |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Pažitka |
25 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
250 ml |
Sůl |
5 g |
Šunka dušená |
125 g |
Sýr Bocconcini |
125 g |
Sýr Čedar |
125 g |
Těstoviny Penne |
250 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme, dáme do zapékací mísy vytřené olejem.
- Nakrájenou cibuli smažíme na oleji, průběžně promícháváme na slabém ohni doměkka. Přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a smažíme 2 minuty. Potom do směsi vmícháme nakrájenou šunku, odstavíme, necháme vychladnout.
- V misce rozšleháme vejce, mléko, smetanu, pažitku, sůl a pepř, přidáme strouhaný čedar, bocconcini a směs se šunkou a slaninou. Důkladně promícháme, rovnoměrně naneseme na vrstvu těstovin v zapékací míse. Zapékáme 35-40 minut dozlatova.