Dýňové plátky s kuskusem
Ingredience
Cibule červená |
2 ks |
Dýně |
400 g |
Klobása Chorizo |
400 g |
Kuskus |
200 g |
Olej olivový |
7 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rozmarýn čerstvý |
1 ks |
Sůl |
1 špetka |
Vývar zeleninový |
400 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli oloupeme, očistíme, nakrájíme na osminky, 5 minut blanšírujeme v osolené vroucí vodě. Poté je slijeme, necháme okapat a udržujeme v teple. Dýni omyjeme, nakrájíme na tenké plátky, na pánvi s 2 lžícemi olivového oleje zprudka opečeme. Vyjmeme a uchováváme v teple.
- Kuskus nasypeme do misky, zalijeme 400 ml zeleninového vývaru, necháme 10 minut působit, dokud se tekutina nevsákne.
- Na pánvi rozpálíme 4 lžíce olivového oleje, na kolečka nakrájenou klobásku posypanou rozmarýnem na ní opečeme.
- Na připravené talíře rozdělíme kuskus, navrch klademe opečené dýňové plátky, cibuli a kousky klobásy. Před podáváním pokrm opepříme.