Dýňové plátky s kuskusem

Ingredience


Cibule červená 2 ks
Dýně 400 g
Klobása Chorizo 400 g
Kuskus 200 g
Olej olivový 7 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rozmarýn čerstvý 1 ks
Sůl 1 špetka
Vývar zeleninový 400 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli oloupeme, očistíme, nakrájíme na osminky, 5 minut blanšírujeme v osolené vroucí vodě. Poté je slijeme, necháme okapat a udržujeme v teple. Dýni omyjeme, nakrájíme na tenké plátky, na pánvi s 2 lžícemi olivového oleje zprudka opečeme. Vyjmeme a uchováváme v teple.
  2. Kuskus nasypeme do misky, zalijeme 400 ml zeleninového vývaru, necháme 10 minut působit, dokud se tekutina nevsákne.
  3. Na pánvi rozpálíme 4 lžíce olivového oleje, na kolečka nakrájenou klobásku posypanou rozmarýnem na ní opečeme.
  4. Na připravené talíře rozdělíme kuskus, navrch klademe opečené dýňové plátky, cibuli a kousky klobásy. Před podáváním pokrm opepříme.