Harrachovský smažený řízek z divočiny

Ingredience


Kančí kýta 1 kg
Olej stolní 1 dl
Pepř bílý 2 kávová lžička
Sůl 1.5 polévková lžíce
Chilli koření mleté 2 špetka
Hořčice francouzská 2 polévková lžíce
Jalovec 1.5 kávová lžička
Olej olivový 3 polévková lžíce
Rozmarýn sušený 1 kávová lžička
Tymián sušený 1 špetka
Víno červené 2 dl
Mléko plnotučné 1 dl
Mouka pšeničná hladká T 650 5 polévková lžíce
Strouhanka 250 g
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kančí uležené maso z kýty omyjeme, osušíme, nakrájíme na řízky. Maso trochu naklepeme, osolíme podle chuti, opepříme bílým pepřem.
  2. Připravíme marinádu: do mísy dáme červené víno, tymián, hořčici, chilli, roztlučený jalovec, rozmarýn a olivový olej. Maso touto směsí potřeme a uložíme nejlépe do kameninové nebo porcelánové nádoby, zbytek směsi přidáme k masu a odložíme na 2 hodiny do chladničky.
  3. Řízky obalíme v trojobalu: hladká mouka + rozšlehané vejce s mlékem + strouhanka.
  4. V pánvi rozpálíme olej, řízky zvolna smažíme z každé strany 7-10 minut podle toho, jak je zvíře staré.