Harrachovský smažený řízek z divočiny
Ingredience
Kančí kýta |
1 kg |
Olej stolní |
1 dl |
Pepř bílý |
2 kávová lžička |
Sůl |
1.5 polévková lžíce |
Chilli koření mleté |
2 špetka |
Hořčice francouzská |
2 polévková lžíce |
Jalovec |
1.5 kávová lžička |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Rozmarýn sušený |
1 kávová lžička |
Tymián sušený |
1 špetka |
Víno červené |
2 dl |
Mléko plnotučné |
1 dl |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 polévková lžíce |
Strouhanka |
250 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Kančí uležené maso z kýty omyjeme, osušíme, nakrájíme na řízky. Maso trochu naklepeme, osolíme podle chuti, opepříme bílým pepřem.
- Připravíme marinádu: do mísy dáme červené víno, tymián, hořčici, chilli, roztlučený jalovec, rozmarýn a olivový olej. Maso touto směsí potřeme a uložíme nejlépe do kameninové nebo porcelánové nádoby, zbytek směsi přidáme k masu a odložíme na 2 hodiny do chladničky.
- Řízky obalíme v trojobalu: hladká mouka + rozšlehané vejce s mlékem + strouhanka.
- V pánvi rozpálíme olej, řízky zvolna smažíme z každé strany 7-10 minut podle toho, jak je zvíře staré.