Kynuté pirohy s masem
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Mléko polotučné |
50 ml |
Olej olivový |
3 dl |
Pepř černý mletý |
5 g |
Rohlíky bílé |
50 g |
Sádlo škvařené |
30 g |
Sůl |
8 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Vepřové maso pečené |
400 g |
Cukr krupice |
10 g |
Droždí |
5 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mléko polotučné |
1 dl |
Mouka polohrubá |
250 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 60 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Z mléka, droždí, cukru a špetky soli připravíme kvásek. V míse smícháme mouku, máslo, vejce a nakonec vyběhlý kvásek a vypracujeme tužší těsto, které necháme asi hodinu kynout.
- Mezitím na pánvi osmažíme cibuli na sádle, přidáme nakrájenou housku namočenou v mléce, sůl, pepř a spolu s pečeným vepřovým masem všechno semeleme na masovém strojku. Z vykynutého těsta vyválíme plát, který nakrájíme na čtverce, do masové směsi přimícháme vejce, vzniklou hmotou čtverce naplníme a přeložíme do trojúhelníků. Strany pořádně stiskneme, aby se nerozlepovaly. Pirohy osmažíme na rozpáleném oleji a ještě horké podáváme.