Kynuté pirohy s masem

Ingredience


Cibule 1 ks
Mléko polotučné 50 ml
Olej olivový 3 dl
Pepř černý mletý 5 g
Rohlíky bílé 50 g
Sádlo škvařené 30 g
Sůl 8 g
Vejce slepičí 1 ks
Vepřové maso pečené 400 g
Cukr krupice 10 g
Droždí 5 g
Máslo čerstvé 100 g
Mléko polotučné 1 dl
Mouka polohrubá 250 g
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z mléka, droždí, cukru a špetky soli připravíme kvásek. V míse smícháme mouku, máslo, vejce a nakonec vyběhlý kvásek a vypracujeme tužší těsto, které necháme asi hodinu kynout.
  2. Mezitím na pánvi osmažíme cibuli na sádle, přidáme nakrájenou housku namočenou v mléce, sůl, pepř a spolu s pečeným vepřovým masem všechno semeleme na masovém strojku. Z vykynutého těsta vyválíme plát, který nakrájíme na čtverce, do masové směsi přimícháme vejce, vzniklou hmotou čtverce naplníme a přeložíme do trojúhelníků. Strany pořádně stiskneme, aby se nerozlepovaly. Pirohy osmažíme na rozpáleném oleji a ještě horké podáváme.