Fettucine Carbonara

Ingredience


Anglická slanina 120 g
Pepř černý mletý 5 g
Smetana 33% (šlehačka) 330 ml
Sůl 5 g
Sýr Parmezán 50 g
Těstoviny Fettuccine 500 g
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente. Scedíme je a vrátíme do hrnce. Slaninu nakrájíme na nudličky a smažíme dokřupava při střední teplotě. Vyjmeme z pánve, přebytečný tuk odsajeme papírovým ubrouskem.
  2. V průběhu vaření těstovin rozšleháme v misce vejce, parmezán a smetanu. Do směsi vmícháme slaninu. Omáčku nalijeme na horké těstoviny a opatrně promícháme. Těstoviny musejí být omáčkou jemně potažené.
  3. Těstoviny s omáčkou ještě půl minuty až minutu zahříváme, aby omáčka mírně zhoustla, upravíme na talíře a podáváme. Pokrm můžeme podle chuti opepřit.