Pikantní salát s kuřecím masem

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Chilli paprička 1 ks
Cibulka jarní 2 ks
Citronová tráva 1 ks
Cukr palmový 2 polévková lžíce
Galgan 1 kávová lžička
Kafirové listy 4 ks
Kaštany vodní 115 g
Kešu oříšky pražené 0.5 hrnek
Kokosový krém 0.5 hrnek
Koriandr čerstvý 1 polévková lžíce
Kuřecí prsa 4 ks
Limetka 1 ks
Máta 5 ks
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Omáčka rybí 2 polévková lžíce
Omáčka sójová 2 polévková lžíce
Salát hlávkový 1 ks
Šalotka 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z masa odstraníme kůži a přebytečný tuk a vložíme do větší nádoby. Potřeme rozmačkaným česnekem, sójovou omáčkou a lžící oleje. Necháme 1 - 2 h marinovat. Poté maso osmahneme cca 3 - 4 minuty po obou stranách na rozpáleném oleji, vyjmeme a necháme vychladnout.
  2. V kastrůlku povaříme kokosový krém s rybí omáčkou, limetkovou šťávou a palmovým cukrem. Mícháme, dokud se cukr nerozpustí a pak hrnec odstavíme.
  3. Maso nakrájíme na plátky, přidáme na plátky pokrájené vodní kaštany, opražené kešú oříšky, nadrobno nakrájenou šalotku, nasekané limetkové lístky a citronovou trávu, nakrájený galgan, najemno nasekané chilli papričky bez semínek, nadrobno pokrájenou jarní cibulku a mátové lístky.
  4. Salát přelijeme kokosovým dresinkem, důkladně promícháme. Na talíře naaranžujeme salátové listy, rozdělíme na ně salát, dozdobíme snítkami koriandru, případně nakrájenými chilli papričkami a podáváme.