Pikantní salát s kuřecím masem
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chilli paprička |
1 ks |
Cibulka jarní |
2 ks |
Citronová tráva |
1 ks |
Cukr palmový |
2 polévková lžíce |
Galgan |
1 kávová lžička |
Kafirové listy |
4 ks |
Kaštany vodní |
115 g |
Kešu oříšky pražené |
0.5 hrnek |
Kokosový krém |
0.5 hrnek |
Koriandr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Kuřecí prsa |
4 ks |
Limetka |
1 ks |
Máta |
5 ks |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Omáčka rybí |
2 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
2 polévková lžíce |
Salát hlávkový |
1 ks |
Šalotka |
4 ks |
-
Doba přípravy: 120 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z masa odstraníme kůži a přebytečný tuk a vložíme do větší nádoby. Potřeme rozmačkaným česnekem, sójovou omáčkou a lžící oleje. Necháme 1 - 2 h marinovat. Poté maso osmahneme cca 3 - 4 minuty po obou stranách na rozpáleném oleji, vyjmeme a necháme vychladnout.
- V kastrůlku povaříme kokosový krém s rybí omáčkou, limetkovou šťávou a palmovým cukrem. Mícháme, dokud se cukr nerozpustí a pak hrnec odstavíme.
- Maso nakrájíme na plátky, přidáme na plátky pokrájené vodní kaštany, opražené kešú oříšky, nadrobno nakrájenou šalotku, nasekané limetkové lístky a citronovou trávu, nakrájený galgan, najemno nasekané chilli papričky bez semínek, nadrobno pokrájenou jarní cibulku a mátové lístky.
- Salát přelijeme kokosovým dresinkem, důkladně promícháme. Na talíře naaranžujeme salátové listy, rozdělíme na ně salát, dozdobíme snítkami koriandru, případně nakrájenými chilli papričkami a podáváme.