Fazolová polévka se strouhankou
Ingredience
Fazole |
150 g |
Voda pitná |
1 l |
Celer bulvový |
100 g |
Cibule |
2 ks |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mrkev kořen |
100 g |
Pepř černý mletý |
6 g |
Petržel kořen |
100 g |
Strouhanka |
100 g |
Sůl |
15 g |
Voda pitná |
1 l |
Mouka polohrubá |
50 g |
Sůl |
5 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
20 ml |
-
Doba přípravy: 45 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Fazole necháme nabobtnat ve studené vodě. Mezitím očistíme kořenovou zeleninu a cibuli, dáme vařit na mírný oheň do měkka. Namočené fazole necháme uvařit v osolené vodě.
- Zatím v misce smícháme mouku, sůl, vejce a trochu vody, vymícháme pevné těsto na kapání. Uvařenou zeleninu vyjmeme a necháme na prkénku vychladnout, do stále se mírně vařícího vývaru po zelenině lžičkou vykrájíme z těsta malé kousky kapání. Zeleninu nakrájíme na kousky a vrátíme zpět do vývaru, přisypeme strouhanku, chvíli povaříme. Přidáme hotové fazole i s vodou, ve které se vařily, a na konec vmícháme cibulku nadrobno, osmaženou na másle. Dosolíme, dopepříme, polévku odstavíme a můžeme ihned podávat.