Fazolová polévka se strouhankou

Ingredience


Fazole 150 g
Voda pitná 1 l
Celer bulvový 100 g
Cibule 2 ks
Máslo čerstvé 40 g
Mrkev kořen 100 g
Pepř černý mletý 6 g
Petržel kořen 100 g
Strouhanka 100 g
Sůl 15 g
Voda pitná 1 l
Mouka polohrubá 50 g
Sůl 5 g
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 20 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Fazole necháme nabobtnat ve studené vodě. Mezitím očistíme kořenovou zeleninu a cibuli, dáme vařit na mírný oheň do měkka. Namočené fazole necháme uvařit v osolené vodě.
  2. Zatím v misce smícháme mouku, sůl, vejce a trochu vody, vymícháme pevné těsto na kapání. Uvařenou zeleninu vyjmeme a necháme na prkénku vychladnout, do stále se mírně vařícího vývaru po zelenině lžičkou vykrájíme z těsta malé kousky kapání. Zeleninu nakrájíme na kousky a vrátíme zpět do vývaru, přisypeme strouhanku, chvíli povaříme. Přidáme hotové fazole i s vodou, ve které se vařily, a na konec vmícháme cibulku nadrobno, osmaženou na másle. Dosolíme, dopepříme, polévku odstavíme a můžeme ihned podávat.