Spagettini s omáčkou boscaiola
Ingredience
Anglická slanina |
90 g |
Cibulka jarní |
80 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Smetana 33% (šlehačka) |
600 ml |
Sůl |
5 g |
Těstoviny Spaghettini |
500 g |
Žampiony čerstvé |
200 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente. Scedíme je a vrátíme do hrnce.
- V průběhu vaření těstovin smažíme na oleji nakrájenou slaninu a plátky žampionů, potom je za stálého míchání podusíme při mírné teplotě ještě asi 5 minut, až zezlátnou.
- Vmícháme trochu smetany a vařečkou seškrábneme ze dna pánve přichycenou slaninu.
- Přidáme zbytek smetany, přivedeme k varu, vaříme asi 15 minut. Omáčka by měla zhoustnout natolik, aby držela na vařečce. Vmícháme cibulky, sůl a pepř. Omáčkou přelijeme těstoviny a protřeseme. Porce před podáváním ozdobíme petrželkou.