Spagettini s omáčkou boscaiola

Ingredience


Anglická slanina 90 g
Cibulka jarní 80 g
Pepř černý mletý 5 g
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Smetana 33% (šlehačka) 600 ml
Sůl 5 g
Těstoviny Spaghettini 500 g
Žampiony čerstvé 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente. Scedíme je a vrátíme do hrnce.
  2. V průběhu vaření těstovin smažíme na oleji nakrájenou slaninu a plátky žampionů, potom je za stálého míchání podusíme při mírné teplotě ještě asi 5 minut, až zezlátnou.
  3. Vmícháme trochu smetany a vařečkou seškrábneme ze dna pánve přichycenou slaninu.
  4. Přidáme zbytek smetany, přivedeme k varu, vaříme asi 15 minut. Omáčka by měla zhoustnout natolik, aby držela na vařečce. Vmícháme cibulky, sůl a pepř. Omáčkou přelijeme těstoviny a protřeseme. Porce před podáváním ozdobíme petrželkou.