Krevetová polévka s hráškem
Ingredience
Bazalka |
10 g |
Cibule |
120 g |
Hrášek |
100 g |
Krevety tygří - loupané |
250 g |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
5 g |
Sůl |
5 g |
Těstoviny Capellini |
200 g |
Vývar drůbeží |
1.5 l |
Zázvor celý |
5 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Krevety rozkrájíme na kousky. Nakrájenou cibuli smažíme na oleji doměkka. Přilijeme kuřecí vývar a přivedeme jej k varu.
- Přidáme nastrouhaný zázvor, cukrový hrášek, krevety a těstoviny. Vaříme při střední teplotě 4 minuty. Osolíme a opepříme podle chuti, ozdobíme čerstvými lístky bazalky a servírujeme.