Krevetová polévka s hráškem

Ingredience


Bazalka 10 g
Cibule 120 g
Hrášek 100 g
Krevety tygří - loupané 250 g
Olej olivový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 5 g
Sůl 5 g
Těstoviny Capellini 200 g
Vývar drůbeží 1.5 l
Zázvor celý 5 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Krevety rozkrájíme na kousky. Nakrájenou cibuli smažíme na oleji doměkka. Přilijeme kuřecí vývar a přivedeme jej k varu.
  2. Přidáme nastrouhaný zázvor, cukrový hrášek, krevety a těstoviny. Vaříme při střední teplotě 4 minuty. Osolíme a opepříme podle chuti, ozdobíme čerstvými lístky bazalky a servírujeme.