Těstovinová polévka s párkem
Ingredience
Bujón zlatý hovězí |
2 kostka |
Celer řapíkatý |
100 g |
Česnek |
1 stroužek |
Fazole bílé v mírně slaném nálevu |
200 g |
Fazole červené sterilované |
200 g |
Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
60 g |
Olej olivový |
20 ml |
Párky Frankfurtské |
250 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Pórek |
400 g |
Sůl |
5 g |
Těstoviny Conchiglie |
125 g |
Víno bílé |
125 ml |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- V hrnci rozehřejeme olej, vložíme nakrájený párek, kolečka pórku, drcený česnek, nakrájenou mrkev a řapíkatý celer a za občasného zamíchání je 2-3 minuty smažíme.
- Zeleninu v hrnci poprášíme moukou a cca 1 minutu mícháme. Postupně vmícháme vodu s rozdrobenými kostkami hovězího vývaru a víno. Přivedeme k varu, ztlumíme oheň a necháme 10 minut mírně vařit.
- Přidáme těstoviny a fazole, zvýšíme teplotu a 8-10 minut vaříme, až těstoviny změknou. Dochutíme solí a pepřem.