Těstovinová polévka s párkem

Ingredience


Bujón zlatý hovězí 2 kostka
Celer řapíkatý 100 g
Česnek 1 stroužek
Fazole bílé v mírně slaném nálevu 200 g
Fazole červené sterilované 200 g
Mouka pšeničná hladká 2 polévková lžíce
Mrkev kořen 60 g
Olej olivový 20 ml
Párky Frankfurtské 250 g
Pepř černý mletý 5 g
Pórek 400 g
Sůl 5 g
Těstoviny Conchiglie 125 g
Víno bílé 125 ml
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnci rozehřejeme olej, vložíme nakrájený párek, kolečka pórku, drcený česnek, nakrájenou mrkev a řapíkatý celer a za občasného zamíchání je 2-3 minuty smažíme.
  2. Zeleninu v hrnci poprášíme moukou a cca 1 minutu mícháme. Postupně vmícháme vodu s rozdrobenými kostkami hovězího vývaru a víno. Přivedeme k varu, ztlumíme oheň a necháme 10 minut mírně vařit.
  3. Přidáme těstoviny a fazole, zvýšíme teplotu a 8-10 minut vaříme, až těstoviny změknou. Dochutíme solí a pepřem.