Polévka s krevetami a těstovinami
Ingredience
Bazalka |
20 g |
Celer řapíkatý |
100 g |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
60 g |
Krevety tygří - loupané |
500 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mrkev kořen |
150 g |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř cayenský |
3 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Petržel - nať |
10 g |
Sherry brandy |
125 ml |
Smetana 33% (šlehačka) |
3 polévková lžíce |
Sůl |
5 g |
Těstoviny Conchiglie |
70 g |
Vývar zeleninový |
1 l |
-
Doba přípravy: 45 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nakrájenou cibuli a celé oloupané stroužky česneku osmažíme ve velkém hrnci na oleji a másle. Smažíme 2-3 minuty při mírné teplotě.
- Přidáme nakrájený celer a mrkev a mícháme, dokud zelenina nezezlátne. Potom směs okořeníme petrželkou, bazalkou a cayenským pepřem. Promícháme, vložíme krevety a prohřejeme. Česnek vyhodíme.
- Přilijeme sherry, zvýšíme teplotu a 2-3 minuty vaříme. Polévku rozředíme vývarem, přivedeme k varu a 5 minut povaříme.
- Přidáme těstoviny a uvaříme je al dente. Vmícháme smetanu, osolíme a opepříme.