Polévka s krevetami a těstovinami

Ingredience


Bazalka 20 g
Celer řapíkatý 100 g
Česnek 2 stroužek
Cibule 60 g
Krevety tygří - loupané 500 g
Máslo čerstvé 20 g
Mrkev kořen 150 g
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř cayenský 3 g
Pepř černý mletý 5 g
Petržel - nať 10 g
Sherry brandy 125 ml
Smetana 33% (šlehačka) 3 polévková lžíce
Sůl 5 g
Těstoviny Conchiglie 70 g
Vývar zeleninový 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nakrájenou cibuli a celé oloupané stroužky česneku osmažíme ve velkém hrnci na oleji a másle. Smažíme 2-3 minuty při mírné teplotě.
  2. Přidáme nakrájený celer a mrkev a mícháme, dokud zelenina nezezlátne. Potom směs okořeníme petrželkou, bazalkou a cayenským pepřem. Promícháme, vložíme krevety a prohřejeme. Česnek vyhodíme.
  3. Přilijeme sherry, zvýšíme teplotu a 2-3 minuty vaříme. Polévku rozředíme vývarem, přivedeme k varu a 5 minut povaříme.
  4. Přidáme těstoviny a uvaříme je al dente. Vmícháme smetanu, osolíme a opepříme.